Nalatenschap

Neem Project 10:27 op in uw testament

Waarom nadenken over uw nalatenschap?
Er zijn maar weinig zekerheden in het leven, behalve dat daar een einde aan zal komen. Zoals u tijdens het leven de zaken graag goed geregeld wilt zien, is het ook belangrijk om uw laatste wil goed te regelen. Dat creëert zekerheid voor uw geliefden en helderheid voor uw erfgenamen. En zou uw geloof, als grond van uw bestaan, ook geen uitwerking mogen hebben in uw laatste wil? Voor wie kunt u dan (een deel van) uw nalatenschap het beste bestemmen? Daar zult u wellicht verschillende antwoorden op geven.

Wat doet Project 10:27 met een nalatenschap?
Allereerst is het zo dat de GZB een nalatenschap die bestemd is voor Project 10:27, rechtstreeks zal besteden aan concreet diaconaal werk. Een nalatenschap wordt niet aan de reserve van de GZB toegevoegd en zal ook niet besteed worden om daarmee te speculeren. Wel is het zo dat een nalatenschap soms niet in één jaar uitgegeven kan worden. Immers, financiële middelen moeten met zorg besteed worden. Daarom geldt een maximale termijn van drie jaren waarin een nalatenschap een bestemming krijgt.
Naar wens kan de Project 10:27 een rapportage geven aan de familie over de bestede middelen.

Wat nu?
Project 10:27 komt graag – geheel vrijblijvend – bij u thuis om u informatie te geven over het nalaten aan het programma Project 10:27. U kunt ook eerst contact opnemen met uw notaris om deze zaak te bespreken. In later stadium zijn we ook van harte bereid om met u en uw notaris van gedachten te wisselen.

Voor vragen en informatie kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 088-1027000. Vraagt u dan naar Danny Schurink.

Wat is de officiële benaming die ik in mijn testament moet gebruiken?
De volgende benaming kunt u gebruiken:

“Vereniging ‘De Gereformeerde Zendingsbond’, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, Faunalaan 249, te bestemmen voor het werelddiaconale werk, zoals uitgevoerd door het programma Project 10:27”.

Heeft u vragen? U kunt hieronder contact met mij opnemen. Alvast bedankt.