Bulgarije – Maaltijden en bijbels onderwijs voor Turkstalige Romakinderen

Projectdetails

Gorno Ezerovo is een Turkstalig Romadorp in Oost-Bulgarije, vlakbij de stad Burgas. Het grootste deel van de gezinnen hier leeft in erbarmelijke omstandigheden. Er is werkloosheid, ondervoeding en analfabetisme onder alle leeftijden. Kindhuwelijken zijn hier nog heel normaal. Midden in het dorp staat de Bulgaarse Methodistenkerk en deze kleine maar actieve gemeenschap wil een helpende hand bieden aan mensen in hun dorp. Vooral de vele kinderen en de problemen waar zij mee te maken krijgen, gaan hun aan hun hart.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen – Voedselhulp
ProjectnummerBG.1.102
Streefbedrag€ 46.000
LocatieBulgarije

Meer informatie

Voorganger ds. Krasimir Madzharov, zijn vrouw Pepa en vrijwilligers van de Bulgaarse Methodistenkerk openen dagelijks de kerkdeuren voor de kinderen uit de wijk. Dagelijks wordt de kinderen minimaal één, maar liefst twee gezonde maaltijden aangeboden.

Met de kinderen wordt gepraat en gezongen. Samen wordt uit de Bijbel gelezen en de kinderen worden van harte gestimuleerd goed gedrag te vertonen en verkeerde gewoontes juist af te leren. Ook worden de families van de kinderen thuis bezocht om zo betrokkenheid te tonen en ouders handreikingen te kunnen doen voor het opvoeden van hun kinderen.

De christenen staan in het dorp inmiddels heel goed bekend en de inzet van de kerk wordt gewaardeerd.

Ds. Madzharov: “Ik ben hoopvol gestemd dat onze inspanningen het gewenste effect zullen hebben als we als kerk minimaal een jaar of vijf met deze kinderen en hun families kunnen oplopen. Er zullen dan dingen ten goede veranderen in ons dorp en dat is iets waar wij de Heere God dankbaar voor zijn!

Om 50 kinderen per dag te kunnen helpen met maaltijden en zorg is maandelijks € 2.500 nodig.

Steun dit project

  • € 2.500

    De kerk rekent op 50 kinderen en maaltijden per dag, dit alles kost € 2.500 per maand.