Congo – Investeren in verbetering gezondheidszorg

Projectdetails

Mede door de oorlog waren de missieziekenhuizen in Itendey en Lolwa in verval geraakt. Er was gebrek aan alles: personeel, medische apparatuur en medicijnen. Gelukkig is er de laatste jaren veel verbeterd, maar er zijn nog steeds investeringen nodig om de kwaliteit van de medische zorg te verbeteren of in stand te houden.

WerkveldMedische hulp
ProjectnummerDC.1.701
Streefbedrag€ 20.000
LocatieDemocratische Republiek Congo

Meer informatie

De zendingwerkers Mark en Corine Godeschalk zijn uitgezonden om de medische zorg in Congo te verbeteren. Ze doen dit door zelf zorg te bieden, door lokale ziekenhuisstaf te trainen, en door te zorgen voor een goede uitrusting. Er wordt apparatuur voor het ziekenhuis beschikbaar gesteld en er worden verbeteringen aangebracht in de infrastructuur. Door het geweld in de regio zijn zowel het ziekenhuis van Itendey als van Lolwa momenteel gesloten, maar we willen beide ziekenhuizen verder ondersteunen als dat weer mogelijk is. Het is ons verlangen om de bevolking in het zo zwaar getroffen land te helpen met goede gezondheidszorg.

Verhaal van…Mardoshe

Mardoshe is een jongetje van 8 maanden. Zijn moeder moest vluchten i.v.m. eerdere onveiligheid en kwam bij onze buurman, die familie van haar is, wonen. Hij kwam voor een luchtweginfectie in het ziekenhuis en toen zagen we dat hij klompvoetjes had. Dit had eigenlijk direct na de geboorte behandeld had moeten worden. In het ziekenhuis hadden we deze behandeling nog nooit gedaan, maar we hebben een bekende behandelmethode gevolgd waarbij de beentjes meerdere keren gegipst en de achillespees doorgesneden moest worden. Het was spannend om dit zonder enige ervaring te moeten doen. We waren allemaal erg blij toen de voetjes uiteindelijk in een mooie positie stonden en hij met voetbraces naar huis kon. Hopelijk blijft zijn moeder deze braces gebruiken en kan hij in de toekomst met zijn vriendjes mee voetballen!

Steun dit project