Congo – Opbouw ziekenhuis en huis Lolwa

Projectdetails

Het ziekenhuis in Lolwa is sinds de oorlogen erg vervallen. Dit zal weer opgebouwd moeten worden en er zal stromend water en elektriciteit aangelegd worden en apparatuur aangeschaft worden om weer als ziekenhuis te kunnen functioneren. Ook zal het huis voor de zendingswerkers bewoonbaar gemaakt worden.

WerkveldMedische hulp
ProjectnummerDC.1.400
Streefbedrag€ 29.400
LocatieDemocratische Republiek Congo

Meer informatie

Het ziekenhuis in Lolwa is ooit gesticht door zendingswerkers. Naast het ziekenhuis staat daarom ook een school en een kerk. Bij elkaar heette dat de missie. Maar sinds de laatste zendingswerkers 22 jaar geleden vertrokken is het erg vervallen, mede ook door de vele oorlogen die er hebben gewoed. Mark en Corine Godeschalk gaan in Lolwa wonen en dit ziekenhuis weer opbouwen.

Om een huis voor hen bewoonbaar te maken, moet er onder andere het volgende gedaan worden: er moet water en elektriciteit worden geregeld. Voor water moet er een put geslagen worden en voor elektriciteit een zonne-energie systeem worden aangeschaft. Verder moet het dak worden vervangen, de badkamers en keuken worden opgeknapt, er moet worden geschilderd en er moet een veranda en tuin worden aangelegd. Ook de ramen moeten allemaal van glas, hor en metalen spijlen worden voorzien

De basisvoorzieningen voor het ziekenhuis zijn erg matig. Er is geen elektriciteit en er kan bijvoorbeeld geen echo of röntgenfoto worden gemaakt. Ook zijn er maar weinig verschillende laboratorium testen beschikbaar. Daarom moet er worden geïnvesteerd in apparatuur en elektriciteit.

Persoonlijk verhaal van….
Mark en Corine: “Met dit project kunnen we een goede basis leggen voor ons leven in Lolwa. De mensen hebben al zo lang gewacht op een nieuwe impuls van buitenaf. Wij mogen hiermee een start maken. Mensen zullen het echt als een geschenk van God zien.”

Waar wordt onze hulp voor gebruikt?

  • Het ziekenhuis in Lolwa opbouwen met stromend water en elektriciteit en voldoende apparatuur
  • Het huis voor de zendingswerkers bewoonbaar maken en opknappen.

Steun dit project

    Locatie