Congo – Trainingen medische staf

Projectdetails

De Communauté Emmanuel Kerk in Congo wil van betekenis zijn voor de (geloofs)gemeenschap in alle aspecten van het leven. De kerk biedt daarom ook medische zorg via ziekenhuizen en klinieken. Om zorg van goede kwaliteit te blijven leveren, is het van belang dat de staf regelmatig wordt getraind en dat er goede supervisie is op het medische werk.

WerkveldMedische hulp
ProjectnummerDC.1.700
Streefbedrag€ 8.200
LocatieCongo

Meer informatie

Er worden trainingen en reflectiedagen georganiseerd voor de staf van de ziekenhuizen en klinieken van de kerk. De ene keer gaat dat over management, waarbij er met name ideeën worden uitgewisseld en nieuw beleid wordt gemaakt. De andere keer is het een inhoudelijke medische training, waarbij onder andere basaal medisch materiaal wordt uitgedeeld. Ook worden er trainingen georganiseerd voor de ziekenhuispastors. Met uw bijdrage worden transportkosten en andere trainingskosten betaald, worden er supervisiebezoeken gebracht vanuit het hoofdkantoor aan de ziekenhuizen en klinieken en wordt een deel van het salaris betaald van een administrateur.

Tijdens een vergadering van de gezondheidsdienst in de provincie Ituri lieten zorgverleners van openbare ziekenhuizen weten dat ze ook heel erg graag vergelijkbare trainingen zouden krijgen zoals bij de klinieken en ziekenhuizen van de kerk gebeurt.

Steun dit project