Contact met vluchtelingen in uw buurt (St. Gave)

Projectdetails

Ondersteunen van kerken bij opzetten van activiteiten om contact te hebben met vluchtelingen (met verblijfsstatus) in hun buurt.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.382 ( voorheen NL.2.205)
Streefbedrag€ 10.600
LocatieNederland

Meer informatie

Veel vluchtelingen hebben afgelopen jaren een verblijfsstatus gekregen en zijn vanuit het asielzoekerscentrum verhuisd naar een reguliere woning. De tijd breekt aan van integratie en een eigen plek vinden in de Nederlandse samenleving. Een weg die niet altijd makkelijk is. Soms sluiten werkervaring en opleidingsniveau niet aan op de behoeften in onze samenleving. Of komen -nu er meer rust is- weggestopte trauma’s naar boven. Juist in deze periode is het belangrijk dat deze ‘nieuwe Nederlanders’ contact hebben met andere Nederlanders. Dat Nederlandse christenen hen helpen bij invullen van formulieren, een weg vinden in deze maatschappij. Dat er iemand is die naast hen staat, hen zien en laten merken dat ze geliefd zijn.

Gave helpt kerken en christenen om contact aan te gaan met deze ‘nieuwe Nederlanders’. Gave biedt training en ontwikkelt materialen die christenen helpen op een cultuurgevoelige manier verbinding te zoeken. Daarnaast koppelt Gave vluchtelingen die verhuizen naar een andere woonplaats en contact met christenen op prijs stellen.

Ik ben taalcoach van een vrouw uit Eritrea en een vrouw uit Somalië. Ze zijn zo enorm dankbaar voor mijn hulp. Mijn geduld wordt flink op de proef gesteld, maar hun dankbaarheid doet me doorgaan. Ik zie ook hun grote nood en eenzaamheid en alleen mijn aanwezig zijn en luisteren zijn al goud waard voor hen. Er is een schrijnend tekort aan contact in de buurt. Ik krijg de indruk dat niemand moeite doet voor een praatje. Een gouden gelegenheid voor kerken om een koffieochtendje in de buurt te organiseren.
Henriëtte, vrijwilliger

Steun dit project

    Locatie