De Buurttuin en de Dorpskamer verbinden Sebaldeburen (IZB)

Projectdetails

In alle activiteiten vinden wij het belangrijk dat mensen in verbinding komen, zijn en blijven met elkaar. Daarbij wordt de overtuiging, opvatting of mening van iedereen gerespecteerd. De sfeer is ongedwongen en ontspannen, met ruimte voor ieders karakter, maatschappelijke positie, geloof of overtuiging. Geen gescheiden werelden, waarin de één de ander vermijdt, maar in contact met elkaar en voor elkaar. Want juist in deze verbinding zien wij mogelijkheden om het goede nieuws van het evangelie te delen.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.367
Streefbedrag€ 5.580
LocatieNederland

Meer informatie

Het project De Verbinding is een plek waar de liefdevolle ontmoeting tussen mensen centraal staat. Momenteel bestaat de kern van de gemeenschap uit een team van 12 leden die elkaar regelmatig ontmoeten om te eten en met elkaar dingen te delen. Het doel is echter niet alleen om het ”samen goed te hebben”, maar ook om een groep mensen te zijn die in verbinding staat met allerlei andere mensen uit het dorp Sebaldeburen en de wijde omgeving. Daarom heeft deze ”gemeenschapsplek” zichzelf de naam ”De Verbinding” gegeven.

‘Verbinden zit hem in samen dingen ondernemen, samen dingen doen’, aldus ds. Joost Van den Berge. Vanuit de behoeftes die er lagen in het Groningse dorp is hij samen met een team van vrijwilligers begonnen met het organiseren van activiteiten. ‘Hierbij zijn juist ook de niet kerkleden welkom en kunnen ze hun vragen stellen aan de dominee. Joost verteld: “Juist het op gang brengen van gesprekken blijkt enorm waardevol. In tegenstelling tot de meeste kerken, heeft de kerk in Sebaldeburen er wat leden bijgekregen”.

Steun dit project