Dienstbaar voor migranten in Twente (Evangelie & Moslims)

Projectdetails

Diaconale en pastorale activiteiten voor migranten in Almelo en omgeving.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.373
Streefbedrag€ 11.000
LocatieNederland

Meer informatie

In Twente wonen al decennialang relatief veel migranten. De laatste jaren zijn daar veel vluchtelingen bij gekomen. De medewerkers van de stichting Evangelie & Moslims helpen de plaatselijke kerken om naar deze migranten en vluchtelingen om te zien.

Samen met de Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting in Almelo worden taallessen en programma’s voor kinderen aangeboden, Bijbelstudies, open maaltijden en andere activiteiten.

Sommige migranten vragen intensieve begeleiding vanwege problemen in hun gezinssituatie. Medewerkers van Evangelie & Moslims, die de taal en cultuur kennen, bezoeken hen en helpen hen om de juiste zorg en ondersteuning te krijgen die ze nodig hebben.

Migranten merken zo dat er door de kerk werkelijk naar hen wordt omgezien. Dat vormt een getuigenis over de betekenis van het christelijke geloof.

Familie A. dreigde op straat te komen staan, terwijl een van hun zoons dringend specialistische hulp en begeleiding nodig had. De medewerkers van Evangelie & Moslims zorgden voor tijdelijke opvang en voor begeleiding van het gezin. Na maandenlang intensief overleg met allerlei instanties, kwam er eindelijk weer perspectief voor het gezin. Een plaats om te wonen en zorg en ondersteuning voor het gezin. De medewerker van Evangelie & Moslims speelde daarbij een cruciale rol. Niet alleen omdat deze medewerker hun taal sprak, hun cultuur kende en voor hen pleitte bij zorgverleners, maar ook omdat zij steeds weer samen met hen hun nood bij God bracht. Hoewel hun leven nog steeds niet gemakkelijk is, hebben ze rust gevonden in het geloof in Jezus Christus.

Steun dit project

  • € 5.000

    Organisatie taallessen, kinderactiviteiten, maaltijden, Bijbelstudies

  • € 6.000

    Persoonlijke diaconale zorg en begeleiding van migranten