Een dienstbare plek in Almelo (IZB)

Projectdetails

De Protestantse gemeente De Ontmoeting in Almelo wil graag een open en gastvrije gemeente zijn. De gemeente besteedt veel aandacht aan bewustwording van gemeenteleden om in hun eigen omgeving dienstbaar en getuige te zijn. De dienstbaarheid betekent ook dat men de kerk letterlijk open zet voor wijkbewoners.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.395
Streefbedrag€ 4.200
LocatieNederland

Meer informatie

‘De Ontmoeting’, ontstaan uit de samenvoeging van twee wijkgemeenten heeft een reformatorisch-evangelisch karakter.

De gemeenteleden zijn afkomstig uit heel Almelo, maar de wijk omvat het zuidoosten van de stad. De stad van 73.000 inwoners is sterk geseculariseerd. Het kerkgebouw is gelegen in een relatief arme buurt waar ook veel mensen met een migrantenachtergrond wonen.

Op verschillende manieren is de gemeente getuigend en dienend aanwezig in de wijk:

Kinderclub

In de afgelopen jaren is er bloeiend werk onder kinderen ontstaan. Er is inmiddels een kinderclub met meer dan vijftig buitenkerkelijke kinderen. Mede door de contacten met kinderen en ouders en de confrontatie met armoede en kwetsbaarheid is gekozen om meer dienstbaar te zijn aan mensen in de wijk.

Koffie Café

Het Koffie Café in de kerk is een ontmoetingspunt in de wijk: Je kan gewoon even binnenlopen en een praatje maken.

Inloopmoment en spreekuur

Tijdens het inloopmoment en spreekuur is het mogelijk voor mensen om een gesprek aan te knopen over de vragen van alle dag. Zo nodig wordt doorverwezen naar de diaconie voor hulpvragen. Ook is het mogelijk om vragen over God, geloven en zingeving te stellen. De predikant is als buurtpastor ook beschikbaar.

Vrouwengroep Hadassa

Met name voor Moslimvrouwen is het van belang dat zij een eigen plek hebben om elkaar te ontmoeten. De vrouwengroep organiseert ontmoeting in een gezellige sfeer. Een korte bezinning, gezelligheid, creativiteit en ontmoeting spelen een belangrijke rol.

Steun dit project

 • € 1.500

  bekostigen van Kinderclub

 • € 500

  bekostigen van Koffie Café

 • € 1.000

  bekostigen van Inloopmoment + spreekuur

 • € 1.000

  bekostigen van Vrouwengroep Hadassa