Een jaarlijkse oase voor nieuwe gelovigen (Evangelie & Moslims)

Projectdetails

Conferenties voor ex-moslims (christenen van moslimachtergrond) om tot rust te komen en geestelijk voedsel te ontvangen.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.375
Streefbedrag€ 33.000
LocatieNederland

Meer informatie

Veel christenen met moslimachtergrond zijn als migrant en bekeerling dubbel eenzaam. Voor een plaatselijke kerk is het niet eenvoudig een thuis te bieden. Evangelie & Moslims organiseert al jaren conferenties voor christenen met moslimachtergrond. Tijdens deze conferenties ontdekken ze dat ze niet alleen zijn, maar dat er veel meer van hun volk christen zijn geworden en dat ze het ondanks dat hun familie hen verworpen heeft, hebben volgehouden. Dat is een grote bemoediging voor hen. Het is een moment van thuiskomen in een grotere familie. Een oase op een vaak moeilijke weg. Velen hebben ook niet de financiële middelen om als compleet gezin op vakantie te gaan. Evangelie & Moslims probeert met hulp van de kerken de kosten zo laag mogelijk te houden en vervoer te regelen zodat het voor ieder die wil toch mogelijk is om deel te nemen.

Evangelie & Moslims regelt voor deze conferenties sprekers en musici met dezelfde achtergrond vanuit het buitenland om een mooi en verdiepend programma te kunnen aanbieden. Met uw gift helpt u dat gezinnen van nieuwe gelovigen kunnen deelnemen aan deze conferenties.

Toen M. nog maar net op de conferentie was aangekomen, belden zijn begeleiders uit de instelling van waaruit hij werd begeleid, met het verzoek hem goed in de gaten te houden, omdat M. ernstig depressief was. De medewerkers van Evangelie & Moslims merkten daar echter weinig van. Hij genoot zichtbaar van alle programma’s die werden aangeboden. Aan het einde vroeg hij wanneer de volgende conferentie werd aangeboden. Hij straalde toen hij zei: Dit waren de drie mooiste dagen van mijn leven. Deze vrede, liefde en eenheid heb ik nog nooit geproefd. Zij begeleiders belden later om te bedanken en vertelden dat hij tijdens de conferentie hen meerdere dagen per dag belde om te vertellen hoe geweldig hij deze conferentie vond.

Steun dit project