Egypte – Diaconaal werk door jonge gemeenten in Egypte

Projectdetails

In Egypte, met name op het platteland, komt veel armoede voor. De GZB werkt samen met 14 jonge gemeenten die allemaal zoeken naar manieren om diaconaal en relevant aanwezig te zijn in hun omgeving.  Zo is er een gemeente met een eigen kinderopvang, door een andere gemeente worden er voedselpakketten uitgedeeld en weer een andere gemeente organiseert beroepstrainingen voor vrouwen.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerEG.1.114
Streefbedrag€ 11.800
LocatieEgypte

Meer informatie

Veel dorpen in Egypte kampen met problemen, zoals ongeletterdheid, werkloosheid, gebrek aan kraanwater en goede gezondheidszorg. De jonge christelijke gemeenten in deze dorpen hebben veelal het verlangen om een krachtig getuigenis te zijn in hun omgeving. Hun diaconale rol is belangrijker dan ooit! Wij willen hen helpen om activiteiten te ontwikkelen die uitzien naar de gemeenschap of die arme gemeenteleden helpen om hun eigen inkomen te verwerven.

De GZB werkt samen met 14 jonge gemeenten in Egypte die zich bevinden in dorpen en wijken van Caïro waar veel armoede is. Al deze gemeenten zoeken naar manieren om van betekenis te zijn voor hun omgeving. Zo is er een gemeente met een eigen kinderopvang, zodat kinderen in een veilige omgeving kunnen worden opgevangen als ouders moeten werken. Een andere gemeente deelt wekelijks voedselpakketten en waterfilters uit én weer een andere gemeente organiseert (beroeps)trainingen voor vrouwen. Ook is er een gemeente die een kleine kliniek bouwt. In Egypte is er veel weerstand tegen het christelijk geloof, maar door allerlei sociale projecten die de gemeenschap dienen, wint de kerk vertrouwen. Alle gemeenten doen wat ze kunnen om het licht van het Evangelie te laten schijnen.

Saoud* kwam door een tassenproject in contact met de kerk. Onlangs is ze tot geloof gekomen. Ze maakt prachtige tassen en krijgt daarvoor maandelijks een salaris waardoor ze in haar eigen levensonderhoud kan voorzien. De overige winst van het project komt ten goede aan de kerk.

*In verband met veiligheid noemen we niet haar werkelijke naam.

Steun dit project