Ethiopië – Duurzame gemeenschapsontwikkeling

Projectdetails

In het westen van Ethiopië kunnen veel mensen nauwelijks rondkomen. We willen het leven van de vele kleine boeren verbeteren door landbouwtraining, betere watervoorziening, de aanschaf van kleinvee en het opzetten van spaargroepen.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerET.1.104
Streefbedrag€ 35.500
LocatieEthiopië

Meer informatie

Homosha is een arm gebied in West-Ethiopië. Voor de bewoners is het een uitdaging om voldoende brood op de plank te krijgen. Ze hebben weinig kennis en tools in huis om hun inkomen te verbeteren. Ook zijn er weinig christenen in dit gebied.
Daarom gaat de Kale Heywet Kerk 150 huishoudens (ca. 750 personen) trainen in organische landbouw. Ze krijgen zaaizaad, voor een deel van deze groep wordt de watervoorziening verbeterd, anderen gaan fokken met kippen, geiten of schapen óf groenten en fruit verbouwen. Een aantal huishoudens krijgen bijenkasten en leren bijen te houden.
Met de deelnemers worden zelfhulpgroepen gevormd, die regelmatig samenkomen om samen te sparen en te leren hoe je zo goed mogelijk je eigen bedrijfje kunt runnen. Ook wordt er voorlichting gegeven over hygiëne en sanitatie.

In het gebied wonen nauwelijks christenen. Evangelisten delen met de betrokkenen ook het Evangelie. Zo gaat Woord en daad hier op een mooie manier hand in hand.

Mensen kunnen beter in hun eigen levensonderhoud voorzien. Ook is het de bedoeling dat nieuw opgedane kennis weer wordt gedeeld met andere families, zodat de impact uiteindelijk vele malen groter is dan de direct begunstigde 150 huishoudens.

Steun dit project