Filipijnen – Beroepstrainingen voor de allerarmsten op Samar

Projectdetails

Samar is een van de armste provincies van de Filipijnen. De GZB ondersteunt de lokale kerk in deze provincie bij het opzetten van trainingen om mensen te helpen om in hun levensonderhoud te voorzien. De trainingen bieden ook gelegenheid om het Evangelie te delen met de deelnemers en hun families. 

WerkveldOnderwijs en werk
ProjectnummerPH.1.101
Streefbedrag€ 17.700
LocatieFilipijnen

Meer informatie

Veel mensen op Samar leven onder moeilijke omstandigheden. Het eiland wordt regelmatig getroffen door natuurgeweld en meer dan 60% van de bevolking leeft in armoede. Door cyclonen worden oogsten aangetast en raken huizen en andere gebouwen beschadigd. Omdat veel mensen afhankelijk zijn van landbouw, is hun levensonderhoud kwetsbaar.  

Door het bieden van opleidingen en nieuwe mogelijkheden om inkomsten te genereren, helpt de lokale kerk mensen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan cursussen om kleding te maken of trainingen over verantwoorde landbouw. Na de training is er de mogelijkheid om startmaterialen te krijgen en waar nodig een aanvullende cursus in bijvoorbeeld administratie 

Het belangrijkste doel van het project is om de levens van de allerarmsten in dit gebied te helpen verbeteren. Om mensen aan inkomen te helpen om drie keer per dag te kunnen eten, om hun kinderen naar school te kunnen sturen en om een vaste bron van inkomsten te hebben. Bovendien bieden de trainingen een mogelijkheid om het Evangelie te delen en relaties te leggen. 

Het verhaal van… 
Melanie Pajac is 42 en woont in Hibubullao, op het eiland Samar. Ze is moeder van drie kinderen. In 2019 volgde ze de naaicursus in Catubig. Melanie bleek niet alleen erg goed met de naaimachine, maar ook nog eens een flinke dosis leiderschapskwaliteiten te bezitten. Vandaag heeft ze de leiding over de coöperatieve groep voor kleermakerij en pantoffels. 

Steun dit project

 • € 200

  Kosten 1 naaimachine

 • € 105

  Kosten 1 cursist naaicursus

 • € 124

  Kosten 1 cursist verantwoorde landbouw

 • € 90

  Kosten 1 cursist sieraden/accessoires maken