Hoop voor Syrië

Projectdetails

Wie door de straten van Homs en Aleppo loopt, wordt omringd door de puinhopen van ingestorte gebouwen. Veel basisvoorzieningen zijn niet meer aanwezig. Er is wel werkgelegenheid, maar de salarissen zijn extreem laag en de kosten van levensonderhoud zijn fors gestegen. Er is bittere armoede en er wordt kou geleden.

De kerk wil in deze omstandigheden een baken van hoop zijn…

WerkveldNoodhulp en wederopbouw
ProjectnummerME.N.300 – HOOP VOOR SYRIË
Streefbedrag€ 150.000
LocatieSyrië

Meer informatie

Er lijkt zich een positieve ontwikkeling af te tekenen: in Syrië is de oorlog enigszins geluwd. In de steden Homs en Aleppo komt het normale leven weer op gang. De kerk is op veel plaatsen standvastig gebleken en was te midden van de strijd vaak een baken van hoop. Zo bleef het kinderwerk van de kerk in Aleppo in stand. Wonderlijk hoe kinderen en hun leiding werden gespaard.

Bittere armoede
Maar wie nu door de straten van Homs en Aleppo loopt, wordt omringd door de puinhopen van ingestorte gebouwen. Veel basisvoorzieningen zijn niet meer aanwezig. Er is wel werkgelegenheid, maar de salarissen zijn nog maar een fractie van wat ze ooit waren. En dat terwijl de kosten van levensonderhoud gestegen zijn. Achter de voordeuren wordt bittere armoede en soms ook kou geleden. Zeker nu de winter zijn intrede heeft gedaan.

Baken van hoop
Ook nu wil de kerk een baken van hoop zijn. Voor arme gezinnen worden noodrantsoenen en brandstof beschikbaar gesteld. Kinderen krijgen na de kinderclub een warme maaltijd. Vaak kunnen ze de porties niet eens op omdat hun maag dat niet meer toelaat. En natuurlijk is er een troostend gebaar, een arm om de schouder van ouders en kinderen die trauma’s opgelopen hebben tijdens de jarenlange burgeroorlog.

Samen helpen
De kerk in Syrië kan de kosten voor de hulpverlening niet zelf opbrengen. Project 10 27, het diaconale programma van de GZB, wil graag helpen en doet een beroep op u voor een extra gift voor het diaconale werk van de kerk in Syrië.

Voor € 35 krijgt een kind op school dagelijks een maaltijd en voor € 100 euro zorgt u ervoor dat een gezin voldoende brandstof heeft in de komende oorlogswinter.

U kunt een financiële bijdrage overmaken naar bankrekening: NL29 INGB 0000 0280 16 van Project 10 27 onder vermelding van Hoop voor Syrië.
Mogen we op u rekenen?

De standvastigheid van de kerk in Syrië is voor ons een teken van hoop dat God doorgaat met Zijn werk, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

Steun dit project

  • € 35

    Voor € 35 krijgt een kind op school dagelijks een maaltijd.

  • € 100

    Voor € 100 euro zorgt u ervoor dat een gezin voldoende brandstof heeft in de komende oorlogswinter.

Locatie