Centraal-Azië – Hospice voor daklozen

Projectdetails

Een christelijke organisatie in een gesloten land wordt geholpen bij het opzetten van een hospice. Hier kunnen vijf of zes terminale daklozen worden op­gevangen die anders op straat zouden sterven. Een plek waar kwetsbare mensen goede zorg voor een waardig levenseinde krijgen.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerCA.1.111
Streefbedrag€ 23.500
LocatieCentraal-Azië

Meer informatie

Naast dagopvang krijgen zo’n 70-100 daklozen drie dagen per week een warme maaltijd, medische zorg en eventueel een knipbeurt. Om ook iets te doen voor de vele daklozen die op straat sterven is er onlangs een hospice gebouwd. In dit hospice is plaats voor vijf of zes daklozen die terminaal zijn. Zo krijgen deze kwetsbare mensen goede zorg voor een waardig levenseinde.

Het verhaal van…

André is al heel lang dakloos en verslaafd aan alcohol. Normaal gesproken leeft hij in een klein, donker, stinkend hoekje aan de achterkant van een markthal. Hij probeerde een aantal keer af te kicken in een kliniek, maar viel telkens weer terug. Toen André bij ons werd gebracht leek hij stervende. Hij was kortademig, leed aan geelzucht en was sterk vermagerd. Ondanks zijn toestand gaven we hem eerst een warme douche, want hij stonk vreselijk en de luizen liepen over zijn lichaam. Daarna brachten we André naar het ziekenhuis. Daar klaagden de verpleegsters dat hij nog steeds heel erg stonk. Hij kreeg een behandeling in het ziekenhuis, medicijnen en een strikt dieet, maar zijn toestand verbeterde niet. Toen hij uit het ziekenhuis werd ontslagen, zorgden we voor een plek waar hij werd opgevangen. We betaalden zijn medicijnen en bleven voor hem bidden. En er gebeurde een wonder: André is niet gestorven, het gaat nu zelfs goed met hem!

Steun dit project

  • € 40

    Voor € 40 per dag kan een dakloze onderdak en medische zorg krijgen in het hospice