India – Zorg voor gezin en kerk

Projectdetails

In het hindoeïstische noorden van India ontstaan veel nieuwe kerkjes. De voorgangers van deze kleine kerkjes zijn zelf nog maar kort christen en staan ineens in een leidende positie. Net als hun dorpsgenoten worstelen ook zij met armoede en slechte leefomstandigheden. Ze verlangen naar verdieping van hun Bijbelkennis en vaardigheden als voorganger. Ze willen leren hoe ze meer tot Gods eer kunnen leven. Zo kunnen ze hun gemeenschap tot een voorbeeld zijn. Maar het gezin van de voorganger heeft ook een bron van inkomsten nodig. Hetzelfde geldt voor veel arme dorpsgenoten.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerIN.1.103
Streefbedrag€ 11.800
LocatieIndia

Meer informatie

In groepen van 20 krijgen de voorgangers van jonge kerkjes maandelijks training over onderwerpen die ze vooraf gezamenlijk kiezen. Zo verdiepen ze hun theologische kennis. Verder is er ook aandacht voor praktische vaardigheden als leiderschap, kinderwerk en het voorzien in eigen inkomen door bijvoorbeeld het houden van geiten. Hier doen ook hun vrouwen aan mee. De groep leert van elkaar en coacht elkaar. En ze kunnen hun vaardigheden weer aan anderen leren. Allemaal stimulansen waarmee we arme families in het noorden van India verder kunnen helpen.

Sanky*, projectbegeleider van deze trainingen bij CRFI

“Dit is een unieke manier van trainen in India: lokaal en helemaal afgestemd op het niveau en de behoefte van de deelnemer. Het gezamenlijk leren past goed bij de groepscultuur. Dat we ook oog hebben voor hun levensonderhoud, daar schieten bij sommigen de tranen van in de ogen…”

Steun dit project