India – Zorg voor gezin en kerk

Projectdetails

In het noorden van India ontstaan veel nieuwe kerkjes. De voorgangers van deze kleine kerkjes zijn zelf vaak nog maar kort christen en staan ineens in een leidende positie. Net als hun dorpsgenoten worstelen ook zij met armoede en slechte leefomstandigheden. Ze verlangen naar verdieping in hun Bijbelkennis en vaardigheden als voorganger. Daarnaast hebben ze een bron van inkomsten nodig, omdat hun gemeente hen niet kan onderhouden.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerIN.1.103
Streefbedrag€ 17.250
LocatieIndia

Meer informatie

In groepen van 20 krijgen de voorgangers van jonge kerkjes maandelijks training over onderwerpen die ze vooraf gezamenlijk kiezen. Zo worden ze ondersteund in het verdiepen van hun theologische kennis. Verder is er ook aandacht voor praktische vaardigheden als leiderschap, financiën en het voorzien in eigen inkomen door bijvoorbeeld het houden van geiten of verbouwen van groenten. Ze leren van en coachen elkaar. Allemaal stimulansen waarmee ze kunnen volhouden in hun kleine, kwetsbare setting.

Sanky*, projectbegeleider van deze trainingen

“Dit is een unieke manier van trainen in India: lokaal en helemaal afgestemd op het niveau en de behoefte van de deelnemer. Het gezamenlijk leren past goed bij de groepscultuur. Dat we ook oog hebben voor hun levensonderhoud, daar schieten bij sommigen de tranen van in de ogen…”

Steun dit project