Jongerenactiviteiten Connect Us (St. Gave)

Projectdetails

Connect Us zijn multiculturele jongerengroepen die wekelijkse activiteiten organiseren waarbij vluchtelingen en Nederlandse jongeren samenkomen. Connect Us investeert in interculturele vriendschappen. Connect Us is nu op zes plaatsen in Nederland actief. Uitbreiding van het aantal locaties zorgt voor een goede landelijke dekking en biedt vluchtelingenjongeren meer mogelijkheden om ook aan te sluiten.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.351
Streefbedrag€ 15.790
LocatieNederland

Meer informatie

Connect Us zijn multiculturele jongerengroepen die wekelijkse activiteiten organiseren waarbij vluchtelingen en Nederlandse jongeren samen komen.

Connect Us investeert in interculturele vriendschappen. Door samen spelletjes te spelen of te sporten, leren we elkaar beter kennen. Zo ontstaan er mooie gesprekken over het leven en over God.

Nederlandse jongeren stellen bovendien vaak hun mening bij als ze vluchtelingen van hun eigen leeftijd ontmoeten. En vluchtelingenjongeren leren meer over de Nederlandse taal en cultuur.

Connect Us is nu op zes plaatsen in Nederland actief. Dat aantal willen we graag uitbreiden zodat een goede landelijke dekking ontstaat en vluchtelingenjongeren ook als ze verhuizen weten waar ze kunnen aansluiten.

Jongeren met een vluchtelingenachtergrond hebben vaak het gevoel nergens helemaal bij te horen. Het zijn de jongeren van twee culturen; voor de Nederlanders geen échte Nederlander, voor de generatie van hun ouders zijn ze ‘vernederlandst’.

Jongeren zijn bezig hun identiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Maar als je eigenlijk niet weet waar je bij hoort, is dat een moeilijke opgave.

Daarom bieden we Connect Us: jeugdgroepen waar we bouwen aan vriendschappen tussen Nederlandse en gevluchte jongeren. Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren deze jongeren samen met Gave, gezellige sport -, spel – en muziekavonden.

Jongeren hebben plezier, leren elkaar beter kennen en waarderen, óók in het cultuurverschil. En als het even kan, ontstaan er diepere gesprekken. Bijvoorbeeld over identiteit; dat je bij een bepaalde cultuur hoort, maar boven alles een uniek schepsel bent van God.

Deze jongeren hebben anderen nodig die hen kennen en aanmoedigen. Die hen wijzen op God Die een plan met hun leven heeft.

Dat is Connect Us. Een warme plek waar interculturele vriendschappen kunnen ontstaan.

Connect Us is nu op zes plaatsen in Nederland actief. Dat aantal willen we graag uitbreiden. Maar daarvoor zijn we afhankelijk van uw financiële steun.

De initiatieven draaien op vrijwilligers met professionele begeleiding van een jongerenwerker van Stichting Gave. Meer informatie is te vinden op www.activiteiten.gave.nl/jongeren/connect-us

Steun dit project