Jongerenactiviteiten Connect Us (St. Gave)

Projectdetails

Connect Us biedt plekken met wekelijkse activiteiten waarbij vluchtelingen en Nederlandse jongeren samen komen.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.384
Streefbedrag€ 31.600
LocatieNederland

Meer informatie

Er zijn tien lokale Connect Us initiatieven. Drie daarvan zijn in de opstartfase. De initiatieven draaien op vrijwilligers met begeleiding van een jongerenwerker vanuit Stichting Gave. De meeste Connect Us plekken hebben wekelijkse activiteiten waarbij vluchtelingen en Nederlandse jongeren samen komen. De belangrijkste doelen voor bestaande plekken zijn het verduurzamen van het project en het verdiepen van de relaties tussen de jongeren en tussen de verschillende lokale organisaties.

Er zijn drie soorten activiteiten: Sport, muziek en maaltijden.

Met de inbreng vanuit Gave richten we ons op deze doelen:

 • De jongeren organiseren zelfstandig de avonden (invulling en communicatie).
 • De jongeren zorgen voor goed contact tussen de verschillende betrokken organisaties en verbreden hierin ook het netwerk.
 • De jongeren blijven zoeken naar nieuwe verbindingen met jongeren.
 • Jongeren leren te participeren in de samenleving.

Meer informatie is te vinden op www.activiteiten.gave.nl/jongeren/connect-us

Vrienden is hetzelfde als familie. Vrienden is je broertje, je zusje, is hetzelfde. Als ik ben blij, mijn vrienden ook blij. Als mijn vrienden verdrietig, ik ook verdrietig. Daarom is vrienden heel belangrijk.

Taal is belangrijk is moeilijkste. Als je gewoon niet praat ofso denken ze dat jij niet wil of dat jij boos bent, maar is niet zo. Ook omdat je uit andere cultuur komt begrijp jij niet echt elkaar.

En iemand die totaal anders is met een andere cultuur is ook wel heel gaaf vind ik. Juist omdat je daar dan ook allerlei dingen over leert en dat vind ik wel heel interessant.

Dit is niet mijn land, ik weet niet heel veel dingen zeg maar. Dan leer ik hoe jij in Nederland het leven leeft. Dat is belangrijk.

Mijn beeld is zeker veranderd over vluchtelingenjongeren. Ik ben heel positief over ze, maar ik zie wel dat sommigen echt met een mega trauma rondlopen.

Door Connect Us heb ik sneller meer jongeren uit andere culturen leren kennen.

Zeker het laagdrempelige, dat vind ik heel fijn, van kom maar allemaal, weet je, Afrikaanse tijd, Syrische tijd, alle tijden door elkaar, gewoon helemaal prima. De openheid vind ik ook heel erg fijn. Gewoon dat ja iedereen zeg maar welkom is.

Steun dit project

 • € 10

  Voor 10 euro kunnen we een spel aanschaffen voor een gezellige avond.

 • € 25

  Voor 25 euro kunnen we een ruimte huren voor een activiteit.

 • € 50

  Voor 50 euro kunnen we een multiculturele maaltijd aanbieden waarbij jongeren helpen en tijd is om verbinding te leggen.

 • € 100

  Voor 100 euro kunnen we een sportzaal huren voor o.a. volleybal of voetbal.