Jongerenkampen (St. Gave)

Projectdetails

Organiseren van jongerenkampen waar vluchtelingenjongeren en Nederlandse christenjongeren elkaar ontmoeten.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.381
Streefbedrag€ 8.400
LocatieNederland

Meer informatie

Asielzoekersjongeren hebben in Nederland weinig mogelijkheden om contact aan te gaan met Nederlandse jongeren. Daar is echter wel behoefte aan. Voor Nederlandse jongeren zijn asielzoekers vaak een nieuwsonderwerp zonder dat ze hen persoonlijk kennen. Vaak leven er bij Nederlanders vooroordelen over asielzoekers. De jongerenkampen van Gave helpen daarom beide groepen om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast bieden we tijdens de kampen de mogelijkheid om God (beter) te kunnen leren kennen.

Gave organiseert vijf kampweken per zomer. Onder begeleiding van een team van zo’n 15 mensen gaan in totaal zo’n 30 tot 45 jongeren per kamp een week lang op stap. De deelnemers ingedeeld per leeftijdscategorie, gelijk verdeeld in jongen/meisje, vluchteling/ Nederlander.

De drie pijlers van deze kampen zijn: sport, cultuur en geloof. Zie www.activiteiten.gave.nl/gave-kampen

“Mijn neef zei:

“Ik heb goed nieuws voor je. Je kunt op vakantie, naar een speciale camping waar veel vluchtelingen komen. Dat was zes jaar geleden, het kostte toen maar 30 euro. Maar ik zei meteen: ‘Dat kan niet, ik heb helemaal geen geld. Ik heb niets.’ Hij zei: ‘Ik ga het regelen’.”

Anil was op dat moment echt aan vakantie toe en gelukkig kreeg hij toestemming. “En het was zo mooi. Zoiets moois had ik nog nooit meegemaakt. Er waren veel verschillende mensen uit allerlei culturen. Iedereen vertelde over zijn eigen ervaringen, mooie en moeilijke verhalen. We hebben veel gedeeld en ook met elkaar gebeden.

Dat het kamp zo weinig geld kost, was voor Anil een uitkomst. “Anders zou ik niet mee hebben gekund.

Steun dit project

  • € 150

    Voor 150 euro kan een vluchtelingenjongere mee op kamp.