‘Kom op de thee’ (St. Gave)

Projectdetails

komopdethee.nl is een website voor vluchtelingen over het leven, God en geloven. De site wil een plek zijn waar jong en oud zich thuis voelt en ondersteuning vindt bij het leven in Nederland. komopdethee.nl wordt gemaakt samen met vluchtelingen en aangeboden in de diverse (Arabische) talen die onder vluchtelingen in Nederland worden gesproken.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.387
Streefbedrag€ 10.500
LocatieNederland

Meer informatie

Door de coronapandemie werd het complex om gewoon contact met vluchtelingen aan te gaan. Maar via digitale communicatie is er wel contact mogelijk. De ‘digitale snelweg’ blijkt zo een weg naar God te kunnen zijn!

Daarom ontwikkelen we een meertalige website “komopdethee.nl“, met verschillende communities. Momenteel hebben we een community voor Eritreeërs, Iraniërs, kinderen en jongeren.

Op de site delen we bemoedigende en inspirerende video’s en geven we de mogelijkheid om te reageren via de chatfunctie of e-mail.

We krijgen enthousiaste reacties van vluchtelingen. Bijvoorbeeld van Saïd. Hij zei: ‘Ik twijfelde aan God omdat er zoveel moeite in mijn leven is. Door Kom op de thee ben ik geraakt door de liefde van God, ook in deze moeilijke tijd’.

We maken komopdethee.nl met diverse en veelkleurige teams, waarin mensen uit de doelgroep meewerken. Per doelgroep is er een team voor het selecteren en/of maken van de content, het reageren op de berichten en het bemensen van de chat. Zodoende zorgen we ervoor dat de site aansluit bij de (geloofs)beleving: in de eigen taal en met de eigen muziek.

We richten ons op vluchtelingen die nieuw zijn in Nederland. We willen graag een online plek zijn waar jong en oud zich thuis voelt en ondersteuning vindt bij het leven in Nederland.

Meer informatie is te vinden op komopdethee.nl/ en gave.nl/nieuws/website-voor-vluchtelingen

Steun dit project