‘Kom op de thee’ (St. Gave)

Projectdetails

komopdethee.nl is een website voor vluchtelingen over leven, God en geloven. De site wil een plek zijn waar jong en oud zich thuis voelt en ondersteuning vindt bij het leven in Nederland. komopdethee.nl wordt gemaakt samen met vluchtelingen en aangeboden in de diverse (arabische) talen die onder vluchtelingen in Nederland worden gesproken.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.387
Streefbedrag€ 10.500
LocatieNederland

Meer informatie

Door de coronapandemie werd het complex om gewoon contact met vluchtelingen aan te gaan. Maar via digitale communicatie is er wel contact mogelijk. Bovendien blijkt dat bepaalde groepen vluchtelingen die voorheen ‘onbereikbaar’ leken, online wel aanhaken en zo in beeld komen. De ‘digitale snelweg’ blijkt voor deze groep een weg naar God te zijn!

Daarom ontwikkelen we in samenwerking met ICP (Intercultural Church Plants) en Jesus.net een meertalige website “komopdethee.nl“, met een online kinderclub, een echte hang-out voor jongeren met chatfunctie en bemoedigende christelijke content voor volwassenen.

Op de site delen we via video’s verhalen, geven we stof tot nadenken én de mogelijkheid te reageren via de chatfunctie of e-mail.

We maken komopdethee.nl met diverse en veelkleurige teams, waarin mensen uit de doelgroep meewerken. Per doelgroep is er een team voor het selecteren en/of maken van de content, het reageren op de berichten en het bemensen van de chat. Zodoende zorgen we ervoor dat de site aansluit bij de (geloofs)beleving: in de eigen taal en met de eigen muziek. Alle video’s op de website beginnen in een herkenbare, huiselijke sfeer met een kop thee of koffie.

We richten ons op vluchtelingen die nieuw zijn in Nederland. We willen graag een online plek zijn waar jong en oud zich thuis voelt en ondersteuning vindt bij het leven in Nederland.

Meer informatie is te vinden op komopdethee.nl/ en gave.nl/nieuws/website-voor-vluchtelingen

Steun dit project