Egypte – Verbetering leefomstandigheden van arme mensen

Projectdetails

In Egypte, met name op het platteland, komt veel armoede voor. De politieke ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben de situatie alleen maar verder verslechterd. BLESS, het diaconale programma van de Koptisch Orthodoxe Kerk, probeert waar mogelijk te helpen.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerEG.1.106
Streefbedrag€ 11.800
LocatieEgypte

Meer informatie

BLESS werkt in samenwerking met de GZB in twee dorpjes in het noordoosten van Egypte: El Marg El Sharkia and Ezbat Galila. De armoede in beide dorpen veroorzaakt verschillende problemen zoals ongeletterdheid, werkloosheid en gebrek aan riolering, kraanwater en goede gezondheidszorg. Vrouwen worden vaak veel zwaarder getroffen door armoede dan mannen, ook in de meest arme gebieden. BLESS wil deze vrouwen ondersteunen en in hun kracht zetten. Met behulp van kleine leningen en trainingen probeert BLESS de vrouwen te helpen om in hun eigen inkomen te voorzien. Op die manier worden ze economisch zelfstandig.

Het verhaal van…
Een medewerker van BLESS: “Door onze beroepstrainingen hebben veel meisjes kappers- en naaivaardigheden geleerd. Velen van hen hebben inmiddels zelf al een project opgestart of een baan gevonden. Zelfs degenen die nog niet aan het werk zijn, hebben veel baat gehad bij het programma. Een deelneemster: ‘De training heeft ons geleerd om goed te zorgen voor onze eigen hygiëne, uiterlijk en huishouden.’”

Steun dit project

  • € 65

    Met € 65 maakt u het mogelijk dat in één van de twee dorpjes iedere maand beroepstrainingen worden gegeven aan de dorpsbewoners.