Libanon en Syrië – Zomerplezier voor kinderen

Projectdetails

Veel kinderen in Libanon en Syrië groeien op in grote armoede. Tijdens de zomervakantie brengen velen van hen hun tijd op straat door, ze vervelen zich, er wordt weinig voor hen georganiseerd en er is geen geld voor leuke uitjes. De activiteiten die de Armeense Kerk op verschillende plaatsen organiseert, biedt deze kinderen een leuke en tegelijk leerzame tijd tijdens de zomervakantie. 

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerLB.1.102
Streefbedrag€ 21.900
LocatieLibanon en Syrië

Meer informatie

In Libanon en Syrië kampen veel families met financiële problemen vanwege de onstabiele politieke situatie en hoge werkloosheid. In de zomervakanties is het daarom voor veel ouders niet mogelijk hun kinderen mee te laten doen aan leuke activiteiten of om uitjes te betalen. Om hier iets aan te doen organiseert de Armeense Kerk op zes verschillende plaatsen in Libanon én Syrië gedurende een aantal weken in de zomer vakantiebijbelclubs voor alle kinderen uit de omgeving rond de kerk. Vaak wordt een schoolgebouw in de nabije omgeving voor dit doel gebruikt. Het programma dat aangeboden wordt is gericht op de fysische, sociale en geestelijke ontwikkeling van de kinderen. Meer dan 1.000 kinderen doen mee aan de vakantiebijbelclubs. Naast sport, spel en ééns in de week een leuk uitje, horen de kinderen ook Bijbelverhalen en leren ze nieuwe liedjes aan.  

Het verhaal van… 
Harout en Maria, broer en zuszijn gevlucht uit Syrie en wonen nu in Libanon. Ze brengen het grootste deel van hun tijd op straat door, bezig om te overleven. Door een vriendje werden ze uitgenodigd om mee te doen aan de zomeractiviteiten van de kerk. Ze zijn drie weken geweest. Ze hebben nieuwe vrienden gemaakt, plekken bezocht die ze niet eerder hebben gezien en hebben zich voorgenomen helden te zijn in hun omgeving, net als de helden uit de Bijbel.  

Steun dit project

  • € 15

    €15,- per kind om de VBW bij te kunnen wonen 

    Onze bijdrage wordt onder andere gebruikt voor maaltijden, uitjes, reiskosten (bus) en elektriciteit.