Libanon-Syrië – Hulp voor Aleppo

Projectdetails

Aleppo ligt sinds het begin van de oorlog regelmatig onder vuur. Nu het geweld afneemt, treft economisch verval de stad. Zes van de tien mensen leven onder de armoedegrens. De meerderheid van de bevolking is niet in staat om in hun basisbehoeften te voorzien.

WerkveldMedische hulp
ProjectnummerLB.1.103
Streefbedrag€ 35.300
LocatieLibanon-Syrië

Meer informatie

In het door de Syrische burgeroorlog zwaar getroffen Aleppo, is de kerk steeds vaker een plaats van hoop. Aleppo ligt sinds het begin van de oorlog regelmatig onder vuur. Nu het geweld afneemt, treft economisch verval de stad. De cijfers zijn ontstellend: ruim een miljoen kinderen heeft dringend voldoende en gezond eten nodig. Zes van de tien mensen leven onder de armoedegrens en de meerderheid is niet in staat om in hun basisbehoeften te voorzien.

Mensen komen niet alleen voor voedsel naar de kerk, maar ook voor financiële, emotionele of medische hulp. De Armeense Kerk in Aleppo heeft een kliniek opgericht om tegemoet te kunnen komen aan de vele hulpverzoeken.

Het verhaal van…voorganger Bchara Oghli

“Ruim 3.000 mensen bezochten afgelopen jaar de kliniek voor een medisch consult of tandartsafspraak. Bovendien geven we jaarlijks aan zo’n 1.000 mensen financiële ondersteuning. En dan hebben we het nog niet over alle mensen naar wie we hebben geluisterd, maar die we geen financiële hulp konden bieden. In de meeste gevallen was dit simpelweg omdat ook wij het niet kunnen betalen.”

Steun dit project