Malawi – Hulp voor zieke en arme kinderen in een krottenwijk

Projectdetails

Blantyre is een grote stad in Malawi, een land in Afrika. Rond de stad liggen verschillende krottenwijken. De mensen die hier wonen zijn arm en veel mensen, waaronder ook veel kinderen, hebben HIV/aids. De organisatie Wells of Joy helpt deze kinderen met voedsel, medicijnen, maar ook schoolspullen.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerMW.2.103
Streefbedrag€ 3.500
LocatieMalawi

Meer informatie

Onze hulp wordt gevraagd voor het volgende:

  • Ondervoede kinderen tussen de 3 en 18 jaar krijgen gedurende het hele jaar voedingssupplementen zodat zij minder vatbaar zijn voor infectieziektes en minder schooluitval hebben.
  • Wells of Joy heeft twee dagcentra waar kinderen na schooltijd worden opgevangen. Ook kunnen zieke kinderen zich laten onderzoeken door een zuster, die een keer in de week aanwezig is. Of als dat nodig is door een dokter; deze komt een keer per maand langs. Bij heel ernstige problemen worden de kinderen doorverwezen naar een ziekenhuis, en wordt de busrit voor hen betaald.
  • Kinderen die dat nodig hebben krijgen medicijnen.
  • 50 kinderen worden geholpen met spullen die nodig zijn om naar school te kunnen gaan: pennen, potloden, schrijfblokken, en eventueel schoolgeld.
  • Een keer per maand (tot 10 jaar) of twee keer per maand (vanaf 10 jaar) zijn er workshops, waarin samen Bijbelstudie wordt gedaan en waar de oudere kinderen vaardigheden leren die hen kunnen helpen bij het krijgen van wat inkomen. Met de jongere kinderen worden spelletjes gedaan of knutselwerkjes gemaakt. Ook wordt er nadrukkelijk tijd ingeruimd om met de kinderen te praten over hun ziekte, hun leefomstandigheden en toekomstmogelijkheden. Voor veel van de kinderen is het leven zwaar en ontbreekt een duidelijk toekomstperspectief. De bijeenkomsten worden door zo’n 30 kinderen bezocht.

Het verhaal van…
Jepson is 12 jaar oud. Hij heeft drie broers en zussen. Zijn moeder overleed een aantal jaren geleden en zijn vader kijkt niet naar de kinderen om. Daarom probeert zijn oudste zus zo goed mogelijk voor de jongere kinderen te zorgen. In 2011 ontdekte een vrijwilliger van Wells of Joy dat Jepson in hele slechte gezondheid verkeerde. Sindsdien helpt de organisatie hem met medicijnen en voedingssupplementen, maar ook met het betalen van schoolgeld.
Jepson: “Ik vind het erg leuk om naar de club van Wells of Joy te gaan! Ik kom daar andere kinderen tegen die ook ziek zijn, en de medewerkers staan altijd open om me te helpen of te troosten. Iedere week horen we een nieuw verhaal uit Bijbel. En ik vind het ook heel erg fijn om mooie dingen te maken  of een mooie tekening.”

Steun dit project

  • € 55

    Een van de activiteiten van Wells of Joy is het uitdelen van voedingssupplementen aan ondervoede kinderen. Voor € 55,- krijgt een kind een jaar lang elke dag een supplement. Helpt u mee om een of meer kinderen een kans op de toekomst te geven?

Locatie