India – Medische zorg in Noord-India

Projectdetails

De Christian Reformed Fellowship of India (CRFI) wil via medisch/sociaal werk heel concreet uiting geven van Gods liefde voor mensen. In veel dorpen in het noorden van India is weinig aandacht voor reinheid en hygiëne. De gezondheid en het welzijn van de bewoners is vaak ronduit slecht. Een toegewijd team van artsen en verpleegkundigen bezoeken deze dorpen om hier enige verbetering in te brengen.

WerkveldMedische hulp
ProjectnummerIN.1.101
Streefbedrag€ 41.200
LocatieIndia

Meer informatie

India is met 1,3 miljard inwoners na China het grootste en meest bevolkte land ter wereld en heeft een hele diverse samenleving vol tegenstellingen. Religie en het kastenstelsel spelen een hele grote rol. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen het leven in de stad en op het platteland. India heeft een laag gemiddeld inkomen, maar de economie groeit jaarlijks met 5-10%.

Onze partner CRFI (Christian Reformed Fellowship of India) wil via medische/sociale zorg uiting geven aan de liefde van God. Een team van toegewijde artsen en verpleegkundigen bezoeken arme dorpen op het platteland van Bihar en Jharkhand, Noord-India. Op het platteland zijn de meesten laag- of zelfs ongeschoold. Er is weinig kennis van en aandacht voor reinheid en hygiëne, de leefomstandigheden zijn vaak ronduit slecht. Vee staat bijvoorbeeld gewoon binnen in huis. Mensen hebben geen idee waar ze anders heen moeten met ziekten en kwalen dan naar (dure) medicijnmannen en tempels.

CRFI heeft het verlangen om via de medische/sociale kampen verbetering in hun leefomstandigheden te brengen en dat gebeurt! Ze bouwen tijdelijke klinieken in de dorpen en de teams behandelen gratis zieke mensen, verstrekken medische hulp en medicijnen, geven gezondheidsvoorlichting over uiteenlopende onderwerpen en bieden alfabetiserings- of naaicursussen aan. Het Evangelie wordt waar mogelijk óók gedeeld. De meesten in deze hindoeïstische omgeving horen het Evangelie voor de eerste keer in hun leven. Velen komen op deze manier tot geloof. Zo’n mooie brug is dus het medisch/sociale werk in dit gebied.

Het verhaal van…
Shital Kisku (2e van rechts) komt uit Belohali in Jharkhand en is opgegroeid in een strenge hindoe familie. Tragisch genoeg kreeg de familie met veel verdriet te maken: kort na elkaar overleden haar vader, haar tante, haar moeder en haar dochter. Grote angst nam bezit van Shital. Ze bezocht tal van tempels en gaf grote offers (geiten en kippen), maar er kwam geen vrede in de familie. Er heerste een tastbare duisternis in haar huis en gezin. Shital was ten einde raad en verloor al haar hoop. Tót ze op een dag pastor Sitaram ontmoette van CRFI, die haar vertelde over de ware God en Jezus Christus. Deze God kan al haar zonden wegnemen en haar vergeven. Ze bad met pastor Sitaram en voelde vrede in haar hart tijdens het bidden. Langzaamaan accepteerde Shital de Heere Jezus Christus als haar persoonlijke Redder. Vanwege de tegenstand in haar familie kon ze nog niet worden gedoopt, maar desondanks groeide ze in haar geloof. Na verloop van tijd liet haar familie het toe dat Shital toch werd gedoopt. Het werd weer licht in haar leven, dankzij hét Licht! Het is Shitals gebed dat haar hele familie in God gaat geloven.

Steun dit project

  • € 60

    € 60 voor een fiets voor evangelisten om de dorpen te bezoeken. Er zijn vijf nieuwe evangelisten, in totaal is er € 300 nodig.

  • € 50

    € 50 per maand om Bijbels en folders aan te schaffen om uit te delen.

  • € 35

    € 35 per maand voor medicijnen voor het medische team.