India – Medische zorg in plattelandsdorpen

Projectdetails

In India zijn de meeste mensen op het platteland laag- of zelfs ongeschoold. Er is weinig kennis van en aandacht voor reinheid en hygiëne en de leefomstandigheden zijn vaak ronduit slecht. Mensen hebben geen idee waar ze anders heen moeten met ziekten en kwalen dan naar (dure) medicijnmannen en tempels. Niet zelden is dit tevergeefs.

WerkveldMedische hulp
ProjectnummerIN.1.101
Streefbedrag€ 11.800
LocatieIndia

Meer informatie

India is  na China het grootste en meest bevolkte land ter wereld. Religie en het kastenstelsel spelen een grote rol. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen het leven in de stad en op het platteland. India heeft een laag gemiddeld inkomen, maar de economie groeit jaarlijks met 5 tot 10%.

In samenwerking met een lokale partner zet de GZB zich in om de leefomstandigheden en gezondheid in deze dorpen te verbeteren. Toegewijde teams van artsen, verpleegkundigen en sociaal werkers bezoeken de dorpen en nodigen dorpsgenoten uit om langs te komen. Mensen komen meestal in grote getale. De medische werkers doen check-ups, geven advies, behandelen zieken, verstrekken medicijnen en geven gezondheidsvoorlichting over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast bieden de sociaal werkers bijvoorbeeld alfabetiserings- of naaicursussen aan zodat mensen wat inkomen kunnen verwerven. Ook het goede nieuws wordt waar mogelijk gedeeld. De meeste mensen in deze gebieden horen dit voor de eerste keer in hun leven!

Het verhaal van Sabita Marandi

‘Ik voelde me al lang niet fit en was ten einde raad over wat ik mankeerde. Ik vond genezing dankzij medicijnen en adviezen van de verpleegkundige die ons dorp bezocht. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben! Ik ben ook nieuwsgierig geworden naar de God van deze vriendelijke, zorgzame vrouw.’

Steun dit project