Moeder- en kindweekenden (St. Gave)

Projectdetails

Weekenden van ontspanning en inspiratie voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.383
Streefbedrag€ 6.300
LocatieNederland

Meer informatie

Asielzoekersvrouwen leven vaak teruggetrokken in het asielzoekerscentrum. Wachtend in een voor hen vreemd land of ze er mogen blijven. Gave organiseert speciaal voor alleenstaande asielzoekersmoeders en hun jonge kinderen (tot zeven jaar) Moeder-en-Kindweekenden. Om ze even uit de sleur te halen en een paar dagen te verwennen. Het Moeder-en-Kindweekend geeft moeders en kinderen weer nieuwe moed en hoop.

Gave biedt de moeders een weekend plezier, ontspanning, aandacht voor elkaar, God en voor hun kind(eren). Deelnemers krijgen inspirerende toespraken mee over opvoeding, omgaan met alleen-zijn en vrouwbeeld vanuit de Bijbel. Ze worden verwend met lekker eten en een beauty-middag. De sfeervolle accommodatie en de bosrijke omgeving biedt de vrouwen mogelijkheid om tot rust te komen. Meer informatie is te vinden op www.gave.nl/moederenkind.

Een van de leiders kijkt terug op het weekend met de alleenstaande vluchtelingmoeders. Ze deelt haar ervaringen: “Mooi om te zien hoe meerdere Syrische vrouwen echt opleefden tijdens het weekend. Ze hadden allemaal al niet meer gedanst sinds de revolutie vijf jaar geleden begon. Ze waren bij aanvang van het feest allemaal niet aanwezig. Ze moesten ook meerdere malen uitgenodigd worden door vrouwenwerkers om te komen bij de activiteit. Aanvankelijk gaven meerdere van hen aan niet te komen, zich niet lekker te voelen of niet weg te kunnen bij hun kind. Toch kwamen ze uiteindelijk allemaal en hebben ze vol overgave gedanst! Een van hen was begin van het weekend erg emotioneel, alle spanningen en trauma’s kwamen eruit. Maar door de zaterdag heen zag ik Gods vrede over haar komen en kon zij echt genieten op zaterdagavond van het feest. Ze was blij, voelde zich bemoedigd en kon dit kwijt in het dansen. Daarvoor luisterde ze vooral sombere muziek. Dansen doen vluchtelingen met hun hart en als er geen blijdschap in hun hart is kunnen ze ook niet dansen.

‘Ik zie dat mijn kind hier gelukkig is. Dat maakt mij blij.’

‘Als moeder heb ik geleerd om me positief naar mijn zoon uit te spreken, niet zeggen wat hij niet kan of niet goed doet, maar juist de talenten die God in Hem heeft gelegd uitspreken!’

‘ Ik kwam voor de derde keer hier en ontmoet mensen die ik al eerder gezien heb, dat gaf me zo’n blij gevoel, alsof ik mijn familie ontmoette.’

Steun dit project

  • € 10

    Voor 10 euro kan één vrouw een schoonheidsbehandeling krijgen.

  • € 25

    Voor 25 euro kunnen we één vrouw culinair verwennen met lekker eten.

  • € 80

    Voor 80 euro kan één vluchtelingenmoeder samen met haar kind het weekend meemaken.