Multiculturele jongerenkampen (St. Gave)

Projectdetails

Organiseren van jongerenkampen waar vluchtelingenjongeren en Nederlandse christenjongeren elkaar ontmoeten.

WerkveldBinnenlands diaconaat
ProjectnummerNL.B.381
Streefbedrag€ 8.400
LocatieNederland

Meer informatie

Asielzoekersjongeren hebben in Nederland weinig mogelijkheden om contact aan te gaan met Nederlandse jongeren. Daar is echter wel behoefte aan. Voor Nederlandse jongeren zijn asielzoekers vaak een nieuwsonderwerp zonder dat ze hen persoonlijk kennen. Vaak leven er bij Nederlanders onterechte vooroordelen over asielzoekers. De jongerenkampen van Gave helpen daarom beide groepen om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de jongeren tijdens de kampen God (beter) kunnen leren kennen.

Gave organiseert vijf kampweken. Onder begeleiding van een team van zo’n 15 mensen gaan in totaal zo’n 30 tot 45 jongeren (aantal deelnemers variërend per leeftijdsgroep) per kamp in de genoemde leeftijdscategorie gelijkelijk verdeeld in jongen, meisje, vluchteling en Nederlander een week lang op stap. De drie pijlers van deze kampen zijn: sport, cultuur en geloof. Het programma is in grote lijnen voor ieder kamp gelijk. Zie www.activiteiten.gave.nl/gave-kampen.

“Mijn neef zei: “Ik heb goed nieuws voor je. Je kunt op vakantie, naar een speciale camping waar veel vluchtelingen komen. Dat was zes jaar geleden, het kostte toen maar 30 euro. Maar ik zei meteen: ‘Dat kan niet, ik heb helemaal geen geld. Ik heb niets.’ Hij zei: ‘Ik ga het regelen’.” Anil was op dat moment echt aan vakantie toe en gelukkig kreeg hij toestemming. “En het was zo mooi. Zoiets moois had ik nog nooit meegemaakt. Er waren veel verschillende mensen uit allerlei culturen. Iedereen vertelde over zijn eigen ervaringen, mooie en moeilijke verhalen. We hebben veel gedeeld en ook met elkaar gebeden. Dat het kamp zo weinig geld kost, was voor Anil een uitkomst. “Anders zou ik niet mee hebben gekund”.

Steun dit project

  • € 150

    Voor 150 euro kan een vluchtelingenjongere mee op kamp.