Nepal – Geroepen om te dienen

Projectdetails

Nepal is een prachtig, maar arm land. Een groot aantal Nepalezen worstelt dagelijks om rond te komen. Velen hebben geen helper, zeker diegenen die laag op de kastenladder staan. Christelijke kerken voelen een sterkte roeping om hun naasten te helpen. Tegelijk is hun kracht klein, en hebben ze zelf ook te maken met de uitdagingen van armoede, tradities en natuurgeweld.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerNE.1.113
Streefbedrag€ 11.500
LocatieNepal

Meer informatie

De Nepali Reformed Church heeft tientallen kerken door heel Nepal. We willen deze kerken ondersteunen bij hun verlangen om uit de armoede te komen, het kasten-denken te doorbreken en een goede naaste te zijn. Kerken bieden waar nodig voedsel- of (para)medische hulp, bijvoorbeeld voor gezinnen met een gehandicapt kind. Soms gaat het om collectieve voorziening waar een heel dorp baat bij heeft, zoals een schoon waterpunt. Zo hopen ze dat gemeenschappen zich positief en duurzaam ontwikkelen, er goede onderlinge relaties ontstaan én dat een straal van de liefde van Christus zichtbaar wordt.

Gehandicapten worden vaak genegeerd in Nepal. Suvarna en haar kerk hebben voor deze jongen een rolstoel gekocht, deze christenvrouw helpt!

Steun dit project