Syrië – Help mee bij het bieden van noodhulp voor slachtoffers van de aardbeving

Projectdetails

Door de enorme aardbeving in Turkije en de diverse naschokken is ook het noorden van Syrië zwaar getroffen. Het aantal dodelijke slachtoffers loopt nog steeds op. Er liggen nog altijd mensen onder het puin. Gebouwen zijn ingestort en talloos veel mensen zijn dakloos en slapen op straat. In angst en in de kou. Onze partnerkerk in het noorden van Syrië doet wat zij kan om de slachtoffers te helpen, maar kan niet zonder onze steun. Help alstublieft mee!

 

WerkveldNoodhulp en wederopbouw
ProjectnummerME.N.303
Streefbedrag€ 50.000
LocatieSyrië

Meer informatie

Het leed is niet te bevatten. Syrië lijdt al 12 jaar onder de gevolgen van de burgeroorlog en nu ook nog eens deze aardbeving. Velen zijn geliefden verloren en hun woning kwijtgeraakt, ook zitten miljoenen mensen zonder elektriciteit, water of verwarming. Het is koud en de winter is streng.

Hoewel ook de nood in Turkije groot is, willen we ons als GZB vooral richten op Syrië. Niet alleen omdat de hulpverlening daar moeilijker op gang komt, maar ook omdat onze partnerkerk, de Presbyteriaanse Kerk in Libanon en Syrië, een dringend beroep op ons doet om te helpen. Zij doen wat ze kunnen, maar het ontbreekt hen aan voldoende financiële middelen.

We delen graag hun indringende oproep aan ons:

“Hoewel Aleppo het zwaarst is getroffen door de aardbeving, zijn ook veel gebouwen in steden als Latakia en Hama geheel of gedeeltelijk ingestort. Ook omliggende dorpen zijn verwoest.

Als kerk willen we juist nu dicht bij de mensen staan: mensen die zwaar getroffen zijn en nog steeds bang zijn. Ds. Ibrahim Nseir, onze predikant in Aleppo, heeft zijn school geopend om onderdak te bieden aan allen die hun toevlucht zoeken in een veilige ruimte. Inmiddels zijn dat er al meer dan 600. De kerk zorgt voor voedsel en warmte. Hetzelfde speelt in Latakia waar de kerk doodsbange mensen opvangt die hun toevlucht zoeken in de kerk. Ook in andere plaatsen is dat het geval.

We hebben meer matrassen, dekens en dieselolie nodig voor elektriciteit en warmte in de koude winter. Maar er is ook gebrek aan medicijnen en medische hulp.

Veel dank alvast voor uw hulp en blijf vooral ook voor ons bidden om kracht om het vol te houden.”

Steun dit project