Albanië: Voedselhulp voor getroffenen na de aardbevingen

Projectdetails

Ongetwijfeld is het u niet ontgaan dat Albanië afgelopen week is getroffen door een zware aardbeving gevolgd door diverse naschokken. Ruim 50 mensen kwamen om, er zijn honderden gewonden en duizenden mensen vluchtten uit hun huizen. GZB helpt Foodbank Albanië bij het uitdelen van maaltijden en voedselpakketten.
WerkveldNoodhulp en wederopbouw
ProjectnummerAL.N.100
Streefbedrag€ 25.000
LocatieAlbanië

Meer informatie

Inmiddels is bekend dat 10.000 Albanezen door instorting of ernstige schade niet meer in hun eigen huis kunnen verblijven. De hulpacties die nu op gang komen richten zich vooral op de steden, vooral Tirana en Dürres zijn zwaar getroffen, maar ook in de kleine dorpen rond de steden is de nood groot. Voor al deze mensen willen we uw gebed en uw hulp vragen. Zoveel Albanezen worstelen met armoede, vooral in de kleinere dorpen. Deze ramp doet daar nog een schepje bovenop.

Mensen die door de aardbeving dakloos zijn geraakt, zijn nu voor hun levensonderhoud afhankelijk van voedselhulp. Via onze partner Foodbank Albania (FBA) willen wij heel graag een helpende hand bieden en daarmee iets laten zien van onze verbondenheid met onze broeders en zusters in Albanië.
Foodbank Albania ondersteunt gaarkeukens in Tirana en Durrës die dagelijks maaltijden verstrekken aan getroffenen en wil nieuwe gaarkeukens starten op plaatsen waar nog niets is. Ze delen ook voedselpakketten uit. Een enorme zegen voor getroffenen!
FBA wil in ieder geval de komende twee wintermaanden hulp bieden, hoewel ze verwachten dat ook daarna nog veel mensen hulp nodig zullen hebben.

We vragen uw gebed en uw hulp voor de getroffenen. Helpt u mee om voedselhulp mogelijk te maken?

  • Eén gezonde warme maaltijd kost € 3 per dag | € 21 per week | € 168 per 2 maanden.
  • Een voedselpakket voor een maand kost € 20. 

U kunt uw financiële bijdrage overmaken naar de bankrekening van Project 10 27: NL29 INGB 0000 0280 16, t.n.v. Project 10 27, o.v.v. AL.N.100 / Noodhulp Albanië. Hartelijk dank!

Steun dit project

  • € 20

    Een voedselpakket voor een maand kost € 20

  • € 3

    Eén gezonde warme maaltijd kost € 3 per dag | € 21 per week | € 168 per twee maanden.