Nepal getroffen door natuurgeweld

Projectdetails

Nepal werd deze week zwaar getroffen door natuurgeweld. Extreme regenval veroorzaakte landverschuivingen, heeft dorpen onder water gezet en oogsten weggevaagd. Vooral de Terai, een laaggelegen regio in het zuiden van Nepal is getroffen, maar eerder dit jaar overstroomden ook al delen van de Kathmandu vallei.
WerkveldNoodhulp en wederopbouw
ProjectnummerNE.N.301
Streefbedrag€ 50.000
LocatieNepal

Meer informatie

Tienduizenden mensen hebben huis en haard moeten ontvluchtten en wonen nu in tentjes of openbare gebouwen. Asal Chhimekee Nepal (ACN), partnerorganisatie van de GZB, bezoekt deze week getroffen dorpen in de Terai en begint met het uitdelen van voedsel, water en andere eerste levensbehoeften. Ook zullen ze een plan maken voor vervolghulp. De GZB wil graag een helpende hand bieden en heeft inmiddels een eerste bedrag aan ACN toegezegd om de getroffen bevolking te helpen.

ACN is de diaconale tak van christelijke kerken in de Nepalese stad Pokhara. ACN wil door noodhulp te verlenen een getuige zijn in het omzien naar mensen in nood.

De GZB vraagt gebed voor de bevolking van Nepal, een land dat al vaker is getroffen door natuurrampen.We vragen u om te helpen in het omzien naar de mensen die geraakt zijn door het natuurgeweld. U kunt uw financiële bijdrage overmaken naar de bankrekening van Project 10 27: NL29 INGB 0000 0280 16, t.n.v. Project 10 27, o.v.v. Noodhulp Nepal. Hartelijk dank!

Steun dit project