Noodhulp Overstromingen Zuid-Azië | Nepal en Pakistan

Projectdetails

Tijdens de moesson zijn veel gebieden in Zuid-Azië de afgelopen tijd door hevige regenval getroffen Door overstromingen en aardverschuivingen zijn huizen verwoest. Honderden mensen zijn omgekomen. Mensen kunnen niet meer werken en inkomsten vallen weg. In Nepal en Pakistan, landen waar de GZB werkzaam is, zijn onze partners betrokken bij hulp aan getroffenen.

WerkveldNoodhulp en wederopbouw
ProjectnummerNL.N.302 Noodhulp Zuid-Azië
Streefbedrag€ 20.000
LocatieNepal en Pakistan

Meer informatie

Pakistan

In de Punjab provincie (Pakistan) wordt hulp geboden in de vorm van voedselpakketten aan werkers in steenfabrieken en hun gezinnen. Vanwege de hevige regenval de afgelopen weken is de klei waar stenen van gebakken worden te nat en kunnen ze ook niet drogen. Geen stenen betekent geen inkomsten, voor deze toch al arme families, die soms al generaties lang gebonden zijn aan dezelfde steenfabriek. Om de ergste nood te lenigen ontvangen zo’n 120 families een voedselpakket voor één maand.
In het zuiden van Pakistan (Sindh provincie) zijn veel mensen afhankelijk van de landbouw. Door de overvloedige regen kan er niet meer op het land gewerkt worden, en ook veel lemen huizen zijn verwoest.
Duizenden mensen leven in tenten of onder de open hemel. Ziekten zoals malaria liggen op de loer. Er is grote behoefte aan muggennetten, beschermingsmiddel tegen insecten en dekzeilen. We willen graag 200 families helpen om deze spullen aan te schaffen.

Nepal

In Nepal is vooral de bergachtige Gandaki regio, waar Pokhara de hoofdstad van is, getroffen. Door de heftige regen zijn er overstromingen en landverschuivingen. Voedsel heeft voor alle getroffenen topprioriteit, gevolgd door essentiële benodigdheden zoals kookgerei, kleding, dekens, dekzeilen, onderdak, schoon water en levensmiddelen. Naast deze eerste levensbehoeften zijn getroffen mensen ook op zoek naar lange termijn oplossingen. Huizen of akkers moeten worden hersteld, het liefst op toekomstbestendige manier.
De christelijke kerken in Pokhara, de achterban van onze diaconale partner Asal Chhimekee Nepal (ACN), willen graag 1200 getroffen en arme, kwetsbare families helpen. ACN heeft in het bijzonder oog voor alleenstaande moeders, ouderen, gehandicapten of groepen van de laagste kastes. Juist deze groepen zijn het hardst getroffen, omdat zij op plekken wonen die goedkoop zijn, maar wel zeer gevoelig voor rampen. Ze hebben zelf zeer beperkte capaciteit en middelen om deze nood te boven te komen.

De GZB heeft reeds 10.000 euro beschikbaar gesteld voor deze projecten. We weten dat de nood op veel plekken hoog is, en graag zouden we onze partners in de gelegenheid stellen om méér getroffenen in hun eigen omgeving te helpen.

Wilt u meebidden voor de getroffenen en voor onze partners?

Steun dit project