Noodhulp Pakistan | Verwoesting huizen en kerken

Projectdetails

Woensdag 16 augustus 2023 stormde een grote groep mensen een christelijke wijk in Jaranwala, Pakistan, binnen. Een jongeman uit die wijk werd ervan beschuldigd dat hij de islam en de profeet Mohammed zou hebben beledigd. In Pakistan is dat strafbaar, vanwege de zogenoemde wet tegen godslastering. Helaas nemen groepen mensen het recht dan in eigen hand, nog voordat er een proces is geweest. Ook nu was dat het geval.

 

WerkveldNoodhulp en wederopbouw
ProjectnummerPK.N.107
Streefbedrag€ 25.000
LocatiePakistan

Meer informatie

De regering van Pakistan heeft het geweld veroordeeld en het leger is nu aanwezig in de aangevallen woonwijk. Maar de schade is groot. Tientallen kerken zijn beschadigd of verwoest, en ook vele woonhuizen zijn aangevallen en in brand gestoken. Zo’n 500 gezinnen zijn getroffen.

Enkele kerken en organisaties met wie de GZB samenwerkt, bieden hulp. Ieder van hen bereikt enkele tientallen gezinnen die alles kwijt zijn. Op korte termijn zijn voeding, kleding en beddengoed nodig. Ook is er hulp nodig om ervoor te zorgen dat mensen weer in hun huizen kunnen wonen. Helpt u mee?

Help en bid mee

Bid voor de christenen in Pakistan. Zij leven voortdurend onder dreiging van geweld tegen hen. Zelfs een beschuldiging van blasfemie kan al tot onrust leiden.

Steun dit project