Noord-Afrika – Vakopleiding in landelijke gebieden

Projectdetails

Door migratie van het platteland naar de stad leven in de Berberdorpen in Noord-Afrika nu voornamelijk bejaarden, vrouwen en kinderen. De gemeenschap heeft hulp nodig bij het genereren van extra inkomsten voor hun families en bij de overdracht van de kennis en vaardigheden aan nieuwe generaties.    

WerkveldOnderwijs en werk
ProjectnummerME.4.104
Streefbedrag€ 14.165
LocatieNoord-Afrika

Meer informatie

De vrouwen uit de dorpen worden geholpen om hun kennis te delen binnen de gemeenschap voor het maken van traditionele tapijten. Vervolgens worden zij geholpen om deze tapijten met de wereld te delen.  

Het doel voor dit jaar is om in de vakschool 22 vrouwen op te leiden. Wij ondersteunen de vakschool financieel met onder andere de huur van het pand, lesmaterialen en het tentoonstellen van de gemaakte tapijten. 

De vakopleiding helpt vrouwen op eigen benen te staan, door zelfstandig ondernemerschap. Het collectieve werk aan de tapijten verbetert daarbij de sociale cohesie en het behoud van het Berbers culturele erfgoed. 

De partner waar we mee samenwerken kan door middel van de vakopleiding een relatie ontwikkelen met de Berbergemeenschappen, waardoor zij hen ook op een persoonlijke manier kunnen ondersteunen en waar mogelijk iets van Christus kunnen laten zien. 

Steun dit project