Oeganda | Deeltijd PABO basisschooldocenten vluchtelingenkamp

Projectdetails

De Anglicaanse Kerk van Kajo-Keji heeft in 2017 een aantal scholen in de  vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda opgezet. Kinderen die met hun ouders zijn gevlucht uit Zuid-Soedan krijgen les onder een boom of onder een tentzeil. De kerk helpt deze tijdelijke scholen met leermiddelen en met een toelage voor docenten.

WerkveldOnderwijs en werk
ProjectnummerSS.1.102
Streefbedrag€ 6.900
LocatieOeganda

Meer informatie

Kajo-Keji Christian College, die verbonden is aan de Anglicaanse kerk van Kajo-Keji, traint daarnaast 10 basisschooldocenten, om zo de kwaliteit van het onderwijs voor de kinderen in de kampen, maar ook de toekomstperspectieven van de onderwijzers te verbeteren.

De afgelopen 3 jaar is er een proefproject gedaan met betrekking tot het trainen van Christelijke onderwijzers. Ongediplomeerde basisschooldocenten krijgen een in Zuid-Soedan geaccrediteerde in-service opleiding door gekwalificeerde docenten. De training vindt plaats tijdens schoolvakanties. In mei 2018 zijn de 7 docenten (van Gurube primary school uit Zuid-Soedan) uit het proefprogramma afgestudeerd. 4 Docenten zijn al in fulltime dienst genomen door een lokale organisatie.

Kajo-Keji Christian College die het programma faciliteert, is in 2018 een nieuw trainingsprogramma gestart, nu met 10 nieuwe deelnemers. Door docenten gedurende 3 jaar te trainen, zal naar verwachting de kwaliteit van het onderwijs sterk verbeteren. Mede gezien het feit dat het gaat om geaccrediteerd onderwijs, verhoogt dit de kans op werk voor de betreffende leerkrachten.

Vanuit missionair perspectief is het belangrijk dat de leerkrachten christelijk onderwijs volgen. Ze volgen Bijbelse modules bij de theologische faculteit. Daarnaast nemen ze deel aan de dagopeningen van de school.

Tenslotte wordt, door het geven van goed onderwijs, geïnvesteerd in een nieuwe generatie en de opbouw van een nieuw Zuid-Soedan.

Het verhaal van….

Pita Dina Kenyi:
Groeten in de naam van onze Heer Jezus Christus. Bedankt voor de steun die jullie me hebben geboden. Ik wist niet dat ik deze grote kans om mijn loopbaan te verbeteren zou krijgen, maar God heeft het mogelijk gemaakt door jullie steun als familie van God. Dank jullie voor jullie steun en God zegene jullie overvloedig. De opleiding die jullie me aanbieden, is een manier om een betere toekomst voor Zuid-Sudan op te bouwen. Zelfs nu we in ballingschap leven, bereiden we de volgende generatie voor. Bedankt voor de samenwerking tussen de GZB en KCC, ik ervaar al veel verschil in mijn manier van lesgeven en ik hoop dat ik na succesvolle afronding van deze cursus in staat zal zijn om basisonderwijs van hoge kwaliteit aan de kinderen aan te bieden.

Buke Charles Pitia:
Ik groet jullie in de naam van onze Heer Jezus Christus. Ik ben heel blij en dat ik dankzij jullie inspanning tot dit college kon worden toegelaten. Ik waardeer ook de kennis, vaardigheden en waarden die ik in dit college heb aangeleerd. Wat ik hier krijg aangeboden, zal bijdragen aan een manier om meer vreedzaam en democratisch te zijn in de klas en als land. Ik ben blij om de juiste opleiding bij het KCC te ontvangen; mijn onderwijsvaardigheid is totaal verbeterd. God zegene jullie voor jullie vrijgevigheid voor de bevolking van Zuid-Soedan. Bedankt voor jullie steun in mijn strijd.

Steun dit project

  • € 6.900

    Een groep van 10 docenten kan voor € 6.900,- per jaar getraind worden.

  • € 690

    Een opleiding voor 1 docent kost € 690,- per jaar.

Locatie