Malawi – Aidswezen volgen opleiding tot meubelmaker

Projectdetails

In Malawi wonen veel jongeren die geen vader en/of moeder meer hebben. Vaak is de oorzaak aids. Deze jongeren moeten zien te overleven zonder hulp van hun ouders. Op verschillende plaatsen in Malawi is de kerk opleidingen gestart waar de jongeren een beroep kunnen leren, zoals timmerman, kleermaker of loodgieter.

WerkveldOnderwijs en werk
ProjectnummerMW.1.104 (voorheen MW.2.001)
Streefbedrag€14.700
LocatieMalawi

Meer informatie

In Ekwendeni steunt de GZB een 2-jarige opleiding tot timmerman/meubelmaker. Op deze manier kunnen de aidswezen straks in hun eigen levensonderhoud voorzien. Na afloop van de cursus krijgen de jongeren de werkkleding en een koffertje met gereedschap mee, zodat ze alvast een basisuitrusting hebben waarmee ze aan de slag kunnen. In een straatarm land een luxe! Het project is praktisch, heeft een missionaire component en staat ook open voor niet-kerkelijke jeugd.

Op deze wijze wil de kerk een bescheiden bijdrage leveren aan de bestrijding van de immense problematiek van – oudere – weeskinderen. Het project voorziet duidelijk in een behoefte.

Nelson: “Na de opleiding ga ik terug naar mijn dorp en begin ik een eigen bedrijfje. Met het geld dat ik verdien kan ik mijn zusje naar school laten gaan. Ik ga ook anderen het timmermansvak leren. Je kunt iets van het leven maken. Jezus Christus is ons voorbeeld.”

Steun dit project

  • € 1.000

    Het opleiden van een jongen of meisje tot meubelmaker duurt twee jaar. In die periode woont de student bij de school. De kosten van de opleiding van 1 student is € 1.000,- per jaar.

Locatie