Pakistan – Christelijk onderwijs voor achtergestelde kinderen

Projectdetails

Om de vicieuze cirkel van armoede en slavernij te doorbreken helpen we graag mee om arme kinderen in Pakistan de kans te geven om naar school te gaan.

WerkveldOnderwijs en werk
ProjectnummerPK.1.103
Streefbedrag€ 4.200
LocatiePakistan

Meer informatie

In Nederland is heel gewoon om naar school te gaan, je leert allemaal nieuwe dingen en daarna kun je lekker spelen! Maar dit is voor de kinderen in Pakistan helaas heel anders. In Pakistan is bijna iedereen moslim. Dat maakt het niet makkelijk om christen te zijn. Christenen worden vaak gediscrimineerd, krijgen soms te maken met geweld en kunnen maar moeilijk een goede baan vinden. Daardoor behoren de christenen tot de armste bevolkingsgroep in Pakistan.

Sommige van deze christenen hebben te maken met moderne slavernij. Toen Tanveer John nog maar 8 jaar oud was, moest hij al meewerken in de steenfabriek. Elke dag weer. En nu hij zelf kinderen heeft, moeten ook zij de hele dag in de brandende zon werken. Hij heeft nooit goed leren lezen en schrijven. Hij wil graag zijn kinderen de verhalen over de Heere Jezus vertellen. Maar voorlezen kan hij niet. En alles uit je hoofd vertellen is best moeilijk!

Gelukkig heeft de kerk op verschillende plekken in Pakistan scholen opgericht om de arme kinderen een kans te geven om naar school te gaan. Hierdoor kan er een einde komen aan de armoede en slavernij. Met jullie hulp willen we zes van deze scholen ondersteunen, zodat nog meer kinderen naar school kunnen en over de Heere God horen!

Steun dit project

 • €125

  € 125,- per maand voor salarissen van leerkrachten

 • €5

  € 5,- per kind voor schoolboeken

 • €4

  € 4,- per kind voor maaltijden

 • €25

  € 25,- transportkosten per maand

Tijdens het seizoen 2021-2022 spaart de Zondagsscholenbond voor dit mooie project. Bekijk hier het filmpje dat we voor hen hebben gemaakt: