Pakistan – Distributie zaden en koeien

Projectdetails

Pakistan is getroffen door overstromingen. Gemeenschappen die hun gewassen, vee en huizen zijn kwijtgeraakt, hebben het erg moeilijk om de inflatie en economische crisis het hoofd te bieden. De deelnemers aan het project (meestal kleine boeren) hebben dringend hulp nodig om in hun levensonderhoud te voorzien.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerPK.N.105
Streefbedrag€ 20.000
LocatiePakistan

Meer informatie

We werken samen met een partner die zich richt op tribale gemeenschappen in de woestijn.  Er zijn dorpscomités gevormd die helpen bij het verzamelen van gegevens over de geleden verliezen binnen de gemeenschappen.   

Via de ‘koeienbank’ zullen 25 jonge koeien gegeven worden aan gezinnen (vooral vrouwen, weduwen en gehandicapten hebben de voorkeur) die hun dieren hebben verloren. Als een koe een kalfje heeft gekregen, wordt dit grootgebracht en aan een andere behoeftige familie in het dorp gegeven. Zo wordt samen delen en ontwikkelen een continu proces. Ook krijgen gezinnen trainingen in het verzorgen van koeien en het voorkomen van ziektes. 

Daarnaast worden via de ‘zadenbank’ 50 boeren die hun oogst hebben verloren tijdens de overstroming voorzien van kunstmest en katoenzaad om hun velden opnieuw in te zaaien. Ze worden opgeleid om een zadenbank op te zetten en te runnen, waar ze zaad gaan bewaren voor volgend jaar en van waaruit ze ook leningen verstrekken aan hun behoeftige buren.

Het beoogde doel is dat de gemeenschappen uit hun huidige impasse komen, ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien en voedselzekerheid hebben. Men leert hoe je geld, zaden en middelen kunt sparen voor tijden van nood.  

Steun dit project