Peru – Diaconaat en leiderschap

Projectdetails

De nood onder armere mensen in de Peruaanse samenleving is groot. Aangezien veel kerken jarenlang zelf ontvangers waren van diaconale hulp, is het geven van hulp aan mensen in de eigen omgeving nog niet overal vanzelfsprekend. Het ontwikkelen van een eigen diaconale roeping als kerk en leren omzien naar mensen in de omgeving vraagt om goed leiderschap.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen – Voedselhulp
ProjectnummerPE.1.115
Streefbedrag€ 5.900
LocatiePeru

Meer informatie

Gemeenten worden ondersteund in het ontwikkelen van hun leiderschap en het opzetten van concrete diaconale projecten. Daarbij gaat het niet om grootschalige projecten, maar het ontwikkelen van een eigen diaconale roeping als kerk en leren omzien naar mensen in de omgeving. Dat vraagt om verandering van denken, waarvoor goed leiderschap onmisbaar is. Tegelijkertijd is het belangrijk dat diaconaat een roeping is van de hele gemeente. Daarom zijn er cursussen voor zowel leiders in de kerk als gemeenteleden. Ook worden gemeenten begeleid bij het uitwerken van hun plannen om als kerk iets te doen aan de nood in de directe omgeving.

‘Diaconaat gaat niet om grote dingen. Het gaat om een beker koud water, om het delen van je brood, om het zien van de nood van de ander en mee oplopen. Juist daarin kan het Evangelie concrete werkelijkheid worden en wordt iets van het koninkrijk van God zichtbaar.’

Steun dit project