Peru – Gezonde maaltijden voor kinderen in arme krottenwijk

Projectdetails

Villa Maria is een van de krottenwijken rond de Peruaanse hoofdstad Lima. Veel kinderen in deze wijk eten te weinig of erg eenzijdig. We willen deze kinderen graag iedere zondag een gezonde maaltijd geven.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen – Voedselhulp
ProjectnummerPE.1.101
Streefbedrag€ 2.400
LocatiePeru
Gecombineerd collecteproject
17-10-2021
PE.1.100 en PE.1.101

Meer informatie

Villa Maria del Triunfo is een arme buitenwijk van Lima. De wijk is moeilijk te bereiken en ligt wat geïsoleerd van de stad. De mensen die er wonen komen veelal van buiten Lima, op zoek naar een beter leven. Veel van hen leven echter in extreme armoede en hebben geen toegang tot basisvoorzieningen en goed onderwijs. Ze hebben veelal hun studie niet afgemaakt, moeten hard werken en verdienen weinig. Daarnaast zijn er veel sociale problemen, zoals alcoholmisbruik, (huiselijk) geweld en gebroken gezinnen. Om de gezinnen te ondersteunen bieden we gezonde maaltijden voor kinderen in Villa Maria.

In 2013 begon ds. Peter Kleinbloesem als zendingswerker van de GZB met evangelisatiewerk in de wijk Villa Maria del Triunfo. Inmiddels is er een kleine kerkelijke gemeente. Iedere zondag komen er zo’n 25 kinderen naar de zondagsschool en 15 tot 20 mensen naar de kerkdienst. Veel kinderen in Villa Maria eten te weinig of erg eenzijdig. De kinderen die naar de zondagsschool komen krijgen daarom elke zondag een gezonde maaltijd, bijvoorbeeld een glas melk/sap, twee broodjes met beleg en fruit. Daarnaast is er voor ieder kind een extra feestelijke maaltijd rondom kerst en op de Dag van het Kind. Tijdens de grote schoolvakantie worden er ook educatieve activiteiten voor kinderen georganiseerd. Verder zijn er twee keer per jaar voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders en kinderen over gezond eten.

Het verhaal van…

Giannina woont met haar man en kinderen in de krottenwijk van Villa Maria. Elke zondag helpt zij bij het klaarmaken van de maaltijden voor de kinderen.

Haar man werkt in de bouw en verdient voor Peruaanse begrippen nog niet eens slecht: zo’n 600 euro per maand. Dat is twee keer het minimumloon, maar veel te weinig om een gezin van te kunnen onderhouden. Het leven in Peru is namelijk ongeveer even duur als in Nederland.

Daarbij komt dat Giannina’s jongste dochter, Brenda, een verstandelijke beperking heeft en lijdt aan epilepsie. Dagelijks heeft ze (dure) medicijnen nodig die ze als gezin zelf moeten betalen. Hierdoor is er dus voor eerste levensbehoeften als eten maar weinig geld beschikbaar. Giannina is dan ook erg blij dat de kinderen van Villa Maria wekelijks een gezonde maaltijd krijgen en helpt graag met de uitvoering van dit project.

Steun dit project

  • € 2

    Per kind kost een gezonde maaltijd ca. € 2,-

  • € 15

    Voor ca. € 15,- kan een kind meedoen aan educatieve activiteiten tijdens de grote schoolvakantie

  • € 40

    Voor ca. € 40,- gaat een kind een jaar lang naar de zondagsschool