Peru – Nieuwe hoop in een probleemwijk

Projectdetails

In één van de probleemwijken van Lima organiseert de kerk activiteiten om kinderen, jongeren en hun ouders in aanraking te brengen met het Evangelie.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerPE.1.100
Streefbedrag€ 9.400
LocatiePeru
Gecombineerd collecteproject
17-10-2021
PE.1.100 en PE.1.101

Meer informatie

Rimac is één van de meest onveilige wijken van Lima. Er leven veel gebroken families en er zijn problemen op het gebied van gezondheid, criminaliteit, alcohol en drugs. Daarnaast is de kwaliteit van het onderwijs laag en maken veel scholieren hun opleiding niet af.

In het diaconale project ‘Nueva Esperanza’ van de Presbyteriaanse kerk worden allerlei activiteiten georganiseerd om kinderen, jongeren en hun ouders in aanraking te brengen met het Evangelie. Denk bijvoorbeeld aan Bijbelstudies, zondagsschool, Bijbelkampen en Vakantie Bijbelweek. Daarnaast krijgen 30-40 kinderen huiswerkbegeleiding. Ook krijgen zo’n 45 kinderen dagelijks een warme maaltijd en wordt er bij speciale gelegenheden kleding en speelgoed uitgedeeld.

Het verhaal van…
“Een jongen die deel uitmaakt van de tienergroep van de kerk vroeg ons om hem te bezoeken en met zijn ouders te praten, die op het punt van scheiden stonden. Aanvankelijk was het moeilijk omdat de ouders veel vooroordelen hadden, maar we vertrouwden op God en baden veel voor hen. Na 4 bezoeken beantwoordde God onze gebeden, want de relatie tussen de ouders verbeterde. Ze zijn vastbesloten om samen verder te gaan en samen Jezus te volgen. We zijn er zeker van dat ze zich binnenkort ook aansluiten bij onze kerk.”

Steun dit project

 • € 30

  Voor € 30 kan een kind of volwassene mee op Bijbelkamp.

 • € 35

  Voor € 35 gaat een kind een jaar lang naar de zondagsschool.

 • € 30

  Voor € 30 krijgt een kind een jaar lang huiswerkbegeleiding.

 • € 5

  Het organiseren van een VakantieBijbelweek kost € 5 per kind.