Rwanda – Voedselprogramma voor ondervoede gezinnen

Projectdetails

Cyangugu staat bekend als het armste deel van Rwanda. Veel mensen leven in extreme armoede. De Anglicaanse Kerk ziet het als haar taak om deze mensen te helpen op weg naar een betere ontwikkeling.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerRW.1.104
Streefbedrag€ 17.700
LocatieRwanda

Meer informatie

Ondervoeding of slechte voeding is nog steeds een belangrijke oorzaak waardoor mensen ernstig ziek worden of zelfs sterven. In dit programma worden ondervoede kinderen maar ook volwassenen van extra voeding voorzien en regelmatig gemeten. Maar wat vooral ook belangrijk is: moeders krijgen voorlichting over gezonde voeding, zodat ze beter voor zichzelf en hun gezinnen leren zorgen.

Het verhaal van…
Venerande is één van de deelnemers deelnemer van het voedselprogramma. Venerande: “Voor ik hier kwam, kon ik niet koken. Ik maakte wat eten klaar voor mijn man, maar ik vond het zo vies dat ik er zelf niets van nam. Ook mijn dochtertje Tabitha (anderhalf) at niet. Daarom waren we allebei ondervoed. Ik woog maar 36 kilo. Door dit programma heb ik leren koken en heb ik ook geleerd hoe belangrijk het is om groente te eten. Ik kook nu lekker en we zijn allebei al gegroeid. Zelfs als het programma nu zou stoppen, dan weet ik dat het helemaal goed gaat komen.”

Steun dit project

    Locatie