Samen voor India

Projectdetails

De zorg voor gehandicapte kinderen in India is een uitdaging vanwege beperkte toegang tot gespecialiseerde medische zorg en therapie. Bovendien rust op handicaps een groot stigma, vaak nog verergerd door een gebrek aan bewustwording. Dit maakt het dagelijkse leven voor gehandicapte kinderen en hun families in India buitengewoon zwaar en lastig.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerIN.1.104
Streefbedrag€ 0
De gemeenten Ilpendam-Watergang en Noordwijk financieren dit project. Lijkt het u ook mooi om – eventueel samen met andere gemeenten – een project van de Project 10:27/GZB mogelijk te maken, neem dan contact met ons op: tel. 0343-512444, e-mail: info@project1027.nl
LocatieIndia

Meer informatie

In het zuiden van India is een christelijke school* die kansarme kinderen basis- en middelbaar onderwijs biedt. Het is het verlangen van de leiding van deze school om een positieve verandering teweeg te brengen in het leven van tientallen gehandicapte kinderen die nu worden verstopt, onzichtbaar zijn en zich niet ontwikkelen. De gemeenten Ilpendam-Watergang en Noordwijk helpen deze school om haar verlangen waar te maken en dragen financieel bij. Ilpendam-Watergang doet voor 5 jaar mee, Noordwijk voor 3 jaar. Er is over en weer regelmatig contact en India en Nederland leren van elkaar. Bijvoorbeeld hoe wij in Nederland zorg bieden en hoe christenen in India zich inzetten voor hun naasten in nood, ondanks vele uitdagingen.

*Vanwege veiligheid noemen we hier geen namen.

Ds. Jan Ouwehand:

“Het is niet alleen een voorrecht voor het team van de school dat wij ons voor hen inzetten, ik zie het ook als een groot voorrecht voor onszelf dat wij ons voor deze kinderen mogen inzetten.”

Steun dit project