Turkije – Hulp aan vluchtelingenkinderen met een beperking

Projectdetails

Voor veel vluchtelingen in Turkije is het leven overleven. Hebben ze een kind met een beperking dan is het leven extra zwaar. Ze hebben niet de middelen en mogelijkheden om hun kind te helpen. Gelukkig is er de christelijke organisatie Kardelen.

WerkveldZorg voor kwetsbare mensen
ProjectnummerTR.1.100
Streefbedrag€ 17.600
LocatieTurkije

Meer informatie

In Ankara wonen enkele tienduizenden vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden. Gezinnen met een kind met een handicap hebben het nog eens extra moeilijk. Veel van de kinderen komen amper buiten, hun huis is als een gevangenis. Vaak is gespecialiseerde medische zorg nodig, maar daar hebben ze geen toegang toe. De christelijke organisatie Kardelen trekt zich het lot van deze kinderen aan. Zij zoeken de gezinnen op, geven therapie aan huis en bieden ondersteuning. Ook worden er samen met lokale kerken sociale activiteiten georganiseerd (picknick, uitstapje, etc.) zodat de families zich ook echt onderdeel voelen van een gemeenschap. Voor de kinderen (en hun broertjes en zusjes) is er 2x per week een Kids Club waar ze extra bijles krijgen in Turks, wiskunde, Engels en waar ze sport- en spelactiviteiten doen. Op deze manier wil Kardelen de liefde en hoop die er is in Jezus delen met deze gezinnen. Je ziet kinderen met beperkte mogelijkheden, en die ook nog eens getraumatiseerd zijn door de oorlog, opbloeien.

Eyed is een jongen van 15 met autisme. Hij leeft in zijn eigen wereldje, communiceert nauwelijks en heeft gedragsproblemen. Het is nauwelijks mogelijk om contact met hem te krijgen. Ageeth (die via de GZB voor een korte periode als spraaktherapeut Kardelen ondersteunt) zegt dat hij het beste kan worden geholpen door het 1 op 1 programma van Kardelen. Ze vermoedt echter dat er meer aan de hand is dan alleen autisme. Eyed is echter een vluchteling zonder ID-kaart. Daardoor is het voor hem niet mogelijk om een medisch onderzoek te ondergaan. Medewerkers Kardelen: “Bid alstublieft met ons dat we een ID-kaart voor hem kunnen krijgen. Zodat hij de juiste diagnose krijgt en we hem zo goed mogelijk kunnen helpen.”

Steun dit project

 • € 20

  Kosten Kids Club per kind € 20,-

 • € 500

  Rolstoel: € 500 à € 800

 • € 80

  Looprek: € 80 à € 160

 • € 30

  Voedselpakket voor 1 vluchtelingengezin: € 30

 • € 800

  Maandsalaris medewerker Kardelen: € 800