Zuid-Soedan – Onderwijs in vluchtelingkampen

Projectdetails

De oorlog in Zuid-Soedan heeft veel ontwricht. De meeste mensen wonen nog steeds in vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda. De impact op kinderen is groot en de toekomst is onzeker.
De Anglicaanse Kerk van Kajo-Keji wil de vele kinderen niet aan hun lot overlaten en heeft op verschillende plekken scholen opgezet.

WerkveldOnderwijs en werk
ProjectnummerSS.1.103
Streefbedrag€ 14.700
LocatieZuid-Soedan

Meer informatie

Kinderen krijgen vaak les onder een boom of een constructie van tentzeil. Hoe eenvoudig ook, onderwijs maakt altijd verschil voor het leven van een kind.

De kerk die zelf dus ook gevlucht is, heeft maar beperkte middelen. Door hen te steunen, kunnen zij deze tijdelijke scholen van lesmateriaal voorzien zoals pennen, schriften, krijt en schoolboeken. Ook kan het examengeld van de kinderen betaald worden.

Het zijn vooral de ouders en andere volwassenen uit de gemeenschap zelf die les geven. Ze doen dat op vrijwillige basis en krijgen geen officieel salaris. Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, ontvangen ze maandelijks een vergoeding voor het werk dat ze doen.

Het persoonlijke verhaal van…
Eén van de leraren: ‘Het is erg moeilijk, we missen zoveel dingen: schrijfmaterialen, boeken, stoelen, enzovoorts. En als leraren hebben we moeite om onszelf te onderhouden, omdat we geen salaris krijgen en dit werk doen als vrijwilliger. Maar we moeten blijven vechten om de school draaiend te houden. Alleen op die manier kunnen we de kinderen hoop voor de toekomst geven.’

Steun dit project

  • € 5

    Eén lespakket voor de basisschool kost € 5.

  • € 8

    Vergoeding voor een leerkracht kost € 8 per maand.