Albanië – Medische zorg in afgelegen dorpen

Projectdetails

Albanië is een land dat sociaal-economisch volop in ontwikkeling is. Zeker buiten de steden is veel laaggeschooldheid, werkloosheid en armoede. Medische zorg is voor velen onbereikbaar, dus mensen tobben meer en langer met hun gezondheid. Christenen proberen diaconaal van betekenis te zijn voor mensen om hen heen, ook op dit vlak.

WerkveldMedische hulp
ProjectnummerAL.3.105
Streefbedrag€ 25.000
LocatieAlbanië

Meer informatie

De christelijke kliniek ABC uit Tirana heeft oog voor deze nood en bezoekt proactief dorpen waar mensen verstoken zijn van medische voorzieningen. Een toegewijd team van verpleegkundigen, fysiotherapeuten en vrijwilligers uit lokale kerk(en) richten ter plaatse een tijdelijk ‘gezondheidscentrum’ in. Mensen kunnen hier terecht voor een gratis check-up, gezondheidsadviezen, oefeningen en/of eenvoudige medicatie. De vrijwilligers bieden een luisterend oor én gezamenlijk gebed aan. Geïnteresseerden kunnen een Bijbel meekrijgen. De lokale christenen proberen hierna contact te houden met mensen die hiervoor openstaan.

De check-ups worden altijd goed bezocht en voorzien in een grote behoefte. De zorg en aandacht doet mensen goed!

Tientallen mensen werden al geholpen met therapeutische oefeningen, leefstijladviezen en pijnstilling. Én ze konden over Jezus Christus horen, onze grote Geneesheer.

Steun dit project